Halloweenkvällen och Allhelgondagen 2023: Kramp och blött, men mysigt med skräck


 



Kära dagbok…

Det blev en riktigt mysig Halloweenkväll på Main Street. Jag åt av alla godsaker Anna hade införskaffat och var sen totalt sockerstinn under skräckfilmen. Filmen var lagom läskig, den hade några år på nacken, och är inget jag skriver nåt separat inlägg om. Den gav en stunds underhållning, that’s it.


Tyvärr drabbades jag av kramp i högerbenet,
uppe i låret ända ner i vaden. Jag har vaknat med kramp i stortårna ett par nätter, men nu var det djävulskrampen. Det gör så ont att jag helst vill skrika. Insidan av ett lår har en muskel som är förvånansvärt svår att sträcka ut. Vad krampen beror på vet jag inte. Nån vätskebrist är det inte, för jag dricker ordentligt med vatten under en arbetsdag. Jag hade också rört på mig, varken mer eller mindre än vanligt. Ett plus i kanten var att pulsen inte var lika hög som de senaste kvällarna. Då har den fladdrat mellan väldigt lågt och väldigt högt. Igår kväll stannade den på 100, vilket är övre gränsen, så att säga.

∼ ♦ ∼

Vattenpöl med löv o gatlyktsspegling

Blöt Allhelgonadag.

Idag är det Allhelgonadagen enligt almanackan, men på lördag är det Alla helgons dag och röd dag. Mycket förvirrande. Vi är bjudna på middag till Annas snälla mamma på lördag. Nån gång fredag eller lördag blir det en tur med bil till Vaksala kyrkogård för att hon ska tända ljus för sin man och de två systrar som har gått bort i år. På min familjs gravar sköter Fonus så fint ljuständningen. Fantastisk service!

Även Allhelgonadagen var väldigt blöt, men jag struntade i att ta paraply i morse. Anna kom ihåg sitt, men glömde sin mobil. Som tur var hörde hon att jag öppnade köksfönstret, skrek nåt och viftade till henne, så hon vände om och mötte mig i entrén på Main Street.

Redan under förmiddagen övergick regnet till mer snöblandat skit, men det var mest regn under dan. Ingen snö har lagt sig här, tack och lov.

Jag läste ut de sista sidorna i boken med 15 spökhistorier vid frukosten. Inlägget hade jag redan skrivit och kunde tidsinställa det för publicering. Nu ska jag läsa den fjärde delen i en serie isländska kriminalromaner. Den boken låg i paketet jag nätshoppade och som anlände i början av oktober från Bokus. I morse gick det också att läsa om de nio böcker jag plöjde i oktober. Det blev en riktigt bra läsmånad!

Böckerna Quarter to midnight och Avgrunden

Bokbyte i morse, från spökhistorier till en isländsk kriminalroman.

 

Jobblunch med boken Avgrunden

Jobblunch med Avgrunden.

På jobbet idag har jag mest ägnat mig åt en del administration och arkivering, sånt en får greja med när det blir en stund över. Bland annat arkiverade jag foton. Vidare planerade jag intervjun med den femte och sista pristagaren, men det tog jag efter lunch. En måste sprida ut det hela lite.

Lunchen avnjöt jag med den isländska kriminalaren som jag nu ska läsa. Det här är en serie som är riktigt, riktigt bra. Serien kombinerar polisroman med psykologisk thriller och är det bra gjort, vilket det är i det här fallet, blir det väldigt realistiskt och läskigt.

∼ ♦ ∼

I kväll käkade vi tomatsoppa och mackor och det var gott även om fisksoppan från Korgtassen är snäppet godare.

Macka med kycklingpålägg och tomatsoppa

Macka med kycklingpålägg och tomatsoppa blev det till kvällsmat.


Jag har nätshoppat kontaktlinser 
medan jag sippade på kvällskaffet. Dyrt, men jag behöver annars kan jag inte jobba. Och det ska jag väl göra ett tag till, trots att jag fick brev från ett ställe som ska ge mig lite tjänstepensionspengar sen… Diskmaskinen har jag kört igång, men den plockar jag inte ur förrän i morrn när jag behöver en skål till frukostfilen.

I morrn och på fredag blir det jobb från Main Street. Det gör att jag hinner lite annat också. Efter jobbet har jag en klipptid under morgondagen och på lunchen måste jag gå och köpa fil med mera – kylen har vissa luckor i sortimentet. På fredag jobbar jag fyra timmar bara, för det är arbetstidsförkortning dag före röd dag. Då tänkte jag bädda rent på eftermiddagen, det är visst dags för det igen. Dagarna går så snabbt, den första dan i november är strax förbi. Och snart är även allhelgona passé…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En lite mindre tjock tant (?) som är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är tanten from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Hjärtat är det sämre med. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.