Tisdag kväll den 9 maj och onsdagen den 10 maj 2023: Nöjd och belåten trots värk


 Kära dagbok…

Jag var så himla trött igår. Trist när träffen med vännen Mimmi äntligen blev av. Men det är ju så att min kropp är värkig och värk gör en trött. Det blev ändå ett par trevliga timmar på Tegels uteservering. Där fanns inte så många bord/platser, så vi hade tur. Dessutom var det soligt på uteplatsen och det är ju skönt när en känner sig lite svältfödd på sol, ljus och värme. Jag valde en Caesarsallad till middag, utan bacon, förstås. Två starköl sänkte jag. Sen var jag nöjd och belåten. Men mest nöjd och belåten blev jag av nåt som Mimmi berättade. Den här månaden ser jag extra mycket fram emot löningsdagen. Då ska jag utrusta mig med mörka solglasögon, kamera med rejäl lins samt mjuka skor som inte knarrar. (Mimmi fattar.)


Innan jag träffade Mimmi, det vill säga efter jobbet och före träffen,
hoppade jag in på Rituals för att köpa bodylotion. Det visade sig att jag fortfarande är medlem (det är omöjligt att avsluta sitt medlemskap där har jag kommit fram till!). Bara för det och för att jag har fyllt år fick jag välja en lotion gratis. Så jag betalade för en Mehr och fick en Sport, som jag har när jag simmar. Rätt bra ändå. Mer än nöjd, snarare belåten.

När jag kom hem hade Anna dammsugit nästan alla rum och det blev jag väldigt glad för. Jag har ont i händerna och nu också axlarna, vilket innebär att jag därmed har svårt att ratta dammsugaren. I kväll hade bestämt att jag skulle försöka ratta bilen för det behövdes stora lådor med kattmat, bland annat.

Nåt jag inte har rapporterat om så mycket är balkongrenoveringen, kom jag på. Golv och tak är slipade, spacklade och målade. Fästena till räcket är på plats. Igår ställdes själva räckena ut på balkongerna på vår sida av huset. De är inte fastsatta ännu, dock, men finns på respektive balkong. Jag tog en bild genom glaset i vår plomberade balkongdörr. Balkongerna åt innergården går det visst långsammare med. Samtidigt lär vi inte kunna använda vår balkong förrän den också är inglasad och framför allt inspekterad.

Balkongräcke

Vi har ett räcke – men det är inte monterat ännu.

∼ ♦ ∼

Klocktornet till Missionskyrkan

Ännu en solig dag. Här Missionskyrkans klockstapel mot den blå majhimlen.

Ännu en solig och varm dag vaknade jag till. Det var hela tio grader när jag gick till jobbet och det har det inte varit sen förra året nån morgon. Idag skulle det delas ut medaljer för nit och redlighet och en av arbetskamraterna på avdelningen skulle motta utmärkelsen. Häftigt! Jag lär aldrig få ihop tillräckligt med arbetsår inom staten för att få nån medalj. Ärligt talat vet jag inte hur jag ska orka jobba fram till pensionen ens. Varje morgon vaknar jag med hjärtklappning. Kanske hjärtat också håller på att lägga av? Vore skönt med en snabb död samtidigt som jag skulle bli arg för att jag inte finge läsa alla böcker som står på TBR*-hyllan.

Men just nu håller jag på med en del både annorlunda och passande texter på jobbet. Dels skriver jag lästips inför sommaren, dels ska jag skriva om ett speciellt vin. Mer än så kan jag inte avslöja ännu. Hela min fredag är dessutom inbokad med möten som rör projektet jag jobbar med. Det behövdes fisk till lunch! Idag var den panerad och jag åt grönsaksris, grönsaker och en knäckemacka också. Mitt sällskap var min bok på gång, en riktigt spännande deckare. På eftermiddagen fortsatte jag med diverse, pratade bland annat med såväl fotograf som intervjuoffer i telefon och en del annat.

Panerad fisk grönsaksris grönsaker boken Som vi lekte

Dagens fisklunch.

∼ ♦ ∼

Jag åkte nästan direkt för att handla när jag kom hem från jobbet. Det var mest katterna som behövde mat, men även Anna och jag fick en kasse med mest ätbart. Jag var trött och hungrig när jag handlat klart, så det fick bli en lakritsglass som belöning på Coops parkering i Boländerna. Det var länge sen jag handlade där, men i kväll passade det bäst eftersom jag köpte kattmatslådorna på Rusta intill. Totalt blev jag närmare 800 spänn fattigare, men då var kattmaten på extrapris.


Utöver detta har jag betalat årsavgiften 
för att få köa till hyreslägenhet inom Uppsala bostadsförmedling. Några konkreta planer på att flytta har jag inte, men en vet aldrig hur snabbt livet kan förändras. Det är bättre att vara lite beredd än att stå där utan bostad. Jag är vuxen och har inga föräldrar som kan hjälpa mig numera.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Det visade sig att en bok jag nyligen har köpt är skriven av sonen till en klasskamrat till mig från grundskolan. (Pappan måste vara nöjd, belåten och framför allt stolt!) En annan klasskamrat informerade mig om detta. Dessutom sägs denne son som barn ha varit kär i min andra klasskamrats dotter. Jag är glad att det har gått bra för ”grabben”, nu närmare 40 år, och ser med spänd förväntan fram emot att läsa hans bok.

Sebastian Avindells bok Dubbelexponering

Ny författarbekantskap som även är som till en gammal klasskamrat från grundskolan.

∼ ♦ ∼

Men NU ska jag fixa mackor och kaffe. Jag är nöjd med dan och blir belåten också när jag har fått nåt mer i kväll i magen än glass.

∼ ♦ ∼

TBR*-hyllan = hylla med olästa böcker, To Be Read

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Trams, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.