Rött & gött: Gran Passione Appassimento organic 2018


Ett inlägg om ett rött och gött vin.


 

Gran Passione Appassimento organic 2018

Både kryddigt och fruktigt – och även prisvärt.

Vi kör på här hemma med våra goda ostar, frökex och röda, italienska viner. Inte vet jag vad min lever säger, men jag njuter. Livskvalitet, kära dagbok, sitter mycket i smaklökarna. Och ost, kex och vin är betydligt nyttigare för oss än kakor och godis (fast det sätter vi ju också i oss, om än inte i samma mängd). Under den gångna helgen tömde vi en flaska Gran Passione Appassimento organic 2018.

Det här vinet är ekologiskt och kostar bara 95 kronor flaskan. Vinet kommer från Apulien. Såväl alkoholhalt som sockerhalt är höga – alkoholhalten ligger på 14,5 procent och sockerhalten på tio gram per liter. Enligt Systembolaget ska vinet passa till fläsk-, lamm- eller nötkött. Vi åt som sagt ostar och till dem var vinet suveränt gott. För den som eventuellt undrar köper vi alltid vällagrade och smakrika ostar av såväl desserttyp som hårdosttyp.

Så här skriver Systembolaget på sin webbplats om vinets smak och doft:

”Kryddig, fruktig smak med liten sötma, inslag av mörka bär, vanilj, kanel, kryddpeppar och choklad. […] Kryddig, fruktig doft med inslag av mörka bär, kryddpeppar, vanilj och romrussin.

Vinet är verkligen både kryddigt och fruktigt i smak och doft! Jag noterar såväl kanel som vanilj, men även choklad och romrussin. De mörka bären balanserar upp det annars väldigt söta vinet.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här var ett riktigt gott och prisvärt vin, tycker jag.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Rött & gött: Gran Passione Appassimento organic 2018

  1. Kamillas Kamera skriver:

    Tack snälla för dina vintips. Det behövs alltid bra tips. Missa in dagens lucka i Julklappssäcken 2019 https://kamillaskamera.com/2019/12/15/julklappssacken-2019-lucka-15/

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.