Torsdagen den 13 april 2023: Resa och fara, konst och rent… Och så sista värderingen…


 Kära dagbok…

Kvällsfika med kakor och godis

Anna ordnade tack-och-adjö-gofika igår kväll.

”Alla” reser och far, bara jag är kvar. Eller… nåja, jag har ju faktiskt varit i Motala i år. Och jag ska till Nora nästa helg. Och kanske ännu längre i höst. Men idag reste Anna bort några dar. Då fick det vara OK med en tack-och-adjö-gofika igår kväll: kakor och godis på assietten.

Nästa som reste idag är vännen jag mötte i morse. (Nej, jag har inte mött Den Pigga Brunögda på länge, det här var en vän.) Gotland är fint. Har en dessutom släkt som bjuder in en och gillar att umgås med en blir det förstås ännu bättre.

Glasskiosken vid Fyristorg på plats

Glasskiosken vid Fyristorg är på plats.

Själv ska jag tillbringa mina närmaste dar i Uppsala. Vårvärmen tycks äntligen ha kommit och i morse stod glasskiosken vid Fyris torg redo att öppnas för försäljning. Om vädret tillåter i helgen kanske det blir ett besök där. Det är mycket som ska hinnas med under de två dar jag är ledig.

Men först skulle torsdagen och fredagens arbetsdagar klaras av. Den här veckan har det varit ganska lugnt, till stor del beroende på att Stockholm har påsklov. Till och med undervisningen har lite lägre takt. Jag har fått tillfälle att träffa flera arbetskamrater som har bytt avdelning. De kloka rör på sig, medan de som klagar mest stannar kvar. Det borde inte vara så, men ibland är det svårt att ta tag i saker och ting när mycket i tillvaron är turbulent. Man vet vad man ”har”, inte vad man ”får”.

Fyrisån aprilmorgon 2023

Ibland är tillvaron turbulent. Fyrisån får illustrera.


Det blev strömming och potatismos till lunch idag. 
Sällskapet var min bok på gång och den ville jag bara fortsätta och fortsätta att läsa. En halvtimmes lunch är emellertid för kort tid. På vägen tillbaka till datorn stannade jag till i vårt servicecenter och hämtade ett parkeringstillstånd. Det kan vara bra att ha ett giltigt sådant.


Efter jobbet idag hade jag planerat att besöka
en annan tidigare arbetskamrat som ställde ut sin konst på ett galleri mitt i stan. Då hade det börjat regna! Men först fick jag gå och boka om min klipptid nästa vecka eftersom jag behöver vara nån annanstans. Utställningen öppnade under påsken, men då fanns varken tid eller lust eller energi att se på tavlor. Idag var utställningens sista dag, så jag skyndade dit för att se Li Gessbos konst – och även hennes kompis Leena Lohmans, förstås. Nån gång ska jag köpa en tavla av Li.

 

Mackor nötter clementin kaffe boken Drottningar och pretender Antik o auktion

Efter städning, före Antikrundan.

Sen behövde jag hem till Tisslingarna för att utfodra dem och se till att de mådde bra. Igår hände inte så mycket med balkongrenoveringen, men några gubbar på balkongen hade oroat Citrus mycket. Hon strök längs med väggarna, smög, med sänkt svans. Det gjorde hon även i kväll. Hon hade nog gömt sig bakom böckerna på ett hyllplan också, för några böcker låg på golvet i Bokrummet. Jag vet inte vad som hade hänt idag mer än att våra nedlyfta inglasningar hade blivit bortforslade. Det går inte fort, direkt.

Jag var väl inte jättepopulär när jag sen dammsög, torkade av i badrummet och på gästtoan som torkade golven i köket och Salen. Men… jag själv är väldigt nöjd. Det är hyfsat rent och fräscht här nu.  Efter det blev det kaffe och mackor, nötter och en clementin, i fåtöljen medan jag väntade på veckans TV-höjdpunkt.

För det bästa på kvällsschemat (förutom att städa) var att amatörvärdera under Antikrundans sista avsnitt den här säsongen, denna gång från Virserum. Roligt nog kommer rundan till Motala i slutet av augusti. Nu köade jag ju här i Uppsala vid ett tillfälle och vet hur jobbigt det är. Men kanske det vore roligt ändå att åka neråt. Jag planerar ju för en sen semester och eventuellt en längre resa i samband med ett uppdrag i september. En resa till Motala under sena augusti skulle hinnas med. Men i kväll fick jag två stjärnor på diplomet. Tack för den här gången!

Antikunnig i Virserrum 13 april 2023

Två stjärnor på säsongens sista diplom.


Kvällen avslutade jag med ett program
om ett av seriemördaren Ted Bundys offer, en kvinna som överlevde.  Bra slut på denna torsdag.

∼ ♦ ∼

Just nu blir det inga resor mer än litterära. Igår kväll blev det bokbyte. Jag läste ut en riktigt bra psykologisk thriller på originalspråk. Sen kunde jag äntligen kasta mig över essäboken jag fick för recension i tisdags. Jag har betat av förord och är nu på förundersökningen.

Böckerna Insomnia och Drottningar och pretendenter

Bokbyte från en riktigt bra psykologisk thriller till en essäbok jag fått för recension.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.