Insomnia


Ett inlägg om en psykologisk thriller.Sarah Pinboroughs bok InsomniaPå årets bokrea köpte jag inte så många böcker. Men en dag när jag vandrade runt stan i februari 2023 köpte jag ett par böcker som stod på inköpslistan. En av dem var Sarah Pinboroughs bok Insomnia. Den här boken läste jag på originalspråk (engelska) i april månad. Det blev en ny författarbekanstskap från England.

Emma har utåt sett ”allt” – en familj, ett bra jobb, många vänner. Ändå är det nåt som håller henne vaken. När Emmas storasyster Phoebe dyker upp och påkallar Emmas uppmärksamhet kring mamman blir Emmas sömnproblem värre. Det är som om Emma, strax före sin 40-årsdag, går igenom helvetet där hon i vaket tillstånd förlorar sig vissa perioder. Vad är det för hemligheter som tär på henne och framför allt, är hemligheterna ärftliga? Det hela trappas upp när mamman hastigt avlider.

Det här är en bok som kryper under skinnet på mig. Författaren lyckas verkligen dra in mig i berättelsen. De människor hon skildrar blir liksom jag indragna i olika skeenden. Situationer och händelser som får följder. Lite Papphammar, ungefär, fast inte roligt utan otäckt. Jag drabbas av en sorts uppgivenhet och förvånas över att Emma, huvudkaraktären, fortsätter att försöka få rätsida på saker och ting. Riktigt creepy är den här berättelsen, en psykologisk thriller av högsta klass.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Insomnia

  1. Den låter spännande!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.