Onsdagen den 12 april 2023: Lite allmänt stökigt, så där


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan med ostar

Vin och ost säger jag aldrig nej till.

En lite omtumlande tisdagskväll blev det. Först fick jag rapport från en mysig resa som slutade med ett urladdat bilbatteri, assistans och fungerande bilbatteri. (Jorå, jag har sen tidigare tecknat avtal med samma assistansbolag, vilket känns tryggt och bra när en har fått svart på vitt att det funkar för vänner.)

Ganska sent hörde Anna av sig och önskade avsluta kvällen – och sin födelsedag – med ett glas vin och några bitar ost. Jag var inte sen att nappa på det, för jag får sova av vin och sömn var det dåligt med natten till tisdag. Natten till idag var det något bättre. Jag somnade i alla fall och vaknade bara ett par gånger. (Mest vaknar jag för att jag har ont i den opererade handens tumme och för att fingrarna i båda händerna domnar.)  Anna behövde avrunda en dag som hade varit en aning tuff på jobbet.

∼ ♦ ∼

Lätta moln på aprilmorgonshimlen

Lätta moln på aprilmorgonhimlen.

Onsdagen bjöd på plusgrader redan på morgonen. Himlen var inte klarblå, men molnen var lätta. Det blev en skön promenad upp till jobbet, även om blåsten var kall. Sista biten hade jag sällskap av en kollega från en annan avdelning. Vi pratade böcker, mitt favoritsamtalsämne.

Jag blev lite sen, för det var mycket att göra hemma innan jag kom iväg. Det lär det bli även de kommande dagarna eftersom Anna åker bort på torsdag. Jag ska njuta av min ensamtid och försöka hinna omsätta de planer jag har, men tyvärr måste jag även städa (dammsuga, damma, torka av i badrummet och torka golv). Det är liksom inte bara lite stökigt alltför stökigt för att passa mig, det är dessutom skitigt. När det är så här skitigt mår jag bara dåligt och kan inte njuta. Då måste jag åtgärda det. Sen behövs det handlas också. Anna köpte bröd och ägg idag och ett par små lådor kattmat igår, men maten i en låda verkade inte falla Tisslingarna på läppen. Jag ska åka och köpa stora lådor.

Bitmoji Tofflan låtsasskjuter

Stökigt, men jag har fått energipåfyllning.

Idag var det ganska stökigt och pratigt på jobbet också. Då får jag svårt att koncentrera mig. Folk pratar rakt ut, med höga röster, de sjunger, hummar, suckar, låter, mobiltelefoner plingar och ringer och sånt gör att jag blir avbruten hela tiden. Vid förmiddagsfikat gick jag därför iväg ner till lunchrummet och hade ett kaffemöte med en av mina tidigare chefer, en person som verkligen är en duktig chef och kompetent ledare. Snacka om att jag fick påfyllning av energi!

Igår tog jag en kontakt och redan idag på förmiddagen blev det uppföljning. Ett par kommande aktiviteter ska förhoppningsvis ge både svar och hjälp. Det är nog lättare att ge upp, luta sig tillbaka och klaga, men då kommer en ju inte framåt. Jag jobbar på att sluta vara ett offer, mycket tack vare god pepp.

På lunchen smet jag över till Feiroz med min bok på gång i handen (den mindre onda handen). Där åt jag spenat- och fetaostbiffar – och fick mänskligt sällskap av en kattmormor. Trevligt att prata katter, böcker och bara lite krämpor.

Spenat o fetaostbiffar boken Insomnia

Spenat- och fetaostbiffar till lunch.

Arbetsdagen rullade på med diverse högt och lågt. På eftermiddagen hade jag ett mycket intressant informationsutbyte med en arbetskamrat. Om stök. Jag skrev lite, mejlade lite, svarade på ett och annat rent oförskämt mejl, gjorde ett par uppdateringar och sen gick jag till Main Street. Det var 15 grader varmt, men vinden var fortfarande kall. I morrn säger appen att det ska regna.

Jag åt de sista två skivorna av ett rätt torrt bröd. Lite klet på så blev de som nya. Den ena mackan tog jag ost och sen räksallad ovanpå, den andra mackan bredde jag räkost på. Till det nybryggt kaffe.

Mackor med ost och räksallad och räkost kaffe boken Insomnia

Torra mackor med klet till kvällsmat.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan läser med kuddar bakom ryggen

Visst är jag värd en kväll med läsning?

I kväll ska jag läsa, medan Anna packar. Från i morrn blir jag ju ensam med katterna några dar. Jag hoppas att de inte blir alltför rädda för balkonggubbarna. Citrus smög runt här när jag kom hem och verkade allmänt orolig. Lucifer välte en papperskorg full med chokladpapper och chokladsmulor, så jag knöt ihop påsen och fick åter igen säga till att chokladpapper ska slängas i köket eftersom choklad är giftigt för katter. Vidare har jag vattnat krukväxter och gett bäbisarna mat, tömt deras pottor och sopat.

Visst är jag väl värd att få slå mig ner och läsa? Inget stök, bara jag och min bok.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.