Tisdagen den 11 april 2023: Tur och spännande verksamheter (och paket!)


 Kära dagbok…

Anna öppnar presenter på födelsedagsmorgonen

Hon blev lite firad i morse.

Det är tur att min sambo har några som påminner henne om vilken dag det är. Igår kväll var det hennes äldsta dotter som talade om för sin mamma att mamman fyller år. Idag. Vi sågs bara som hastigast i morse, födelsedagsbarnet och jag. Då blev det sång, levande ljus, kaffe och ett och annat paket på sängen. Sen ses vi inte förrän typ 22-tiden i kväll. Så blir det ibland. Tur också att Anna blev firad med egengjord tårta och köpebröd på påskdagen i alla fall. Det är väl en attans otur däremot att jobba till 21.30 på sin födelsedag. Samtidigt började hon inte jobba förrän klockan 15, men det kan ju också vara så att balkongrenoverarna börjar leva rövare tidigt. Då blir det ingen mjukstart på dagen.

Själv gick jag under en knallblå himmel, i min tunna orange vårjacka, med en tröja över tischan, upp till jobbet. Termometern visade bara runt nollan, men sol och cirka 13 grader plus till eftermiddagsprogonosen gjorde att lättviktsjackan (med öldoft i högerärmen) och handskarna fick vara kvar i hallen. Och rör man på sig fryser man inte. Inte så mycket i alla fall.


Jag la ut en artikel i morse på vårt intranät om en kurs i psykisk hälsa,
en sorts psykisk hjärt-lungräddning. Mitt skrivande kan jag inte själv bedöma, men jag tyckte att det var en intressant intervju och en spännande verksamhet.

En annan av våra spännande verksamheter vid universitetet läste jag om i lokalblaskan i morse: renoveringen av Gustavianum. (Artikeln kan vara låst för den som inte prenumererar.) Jag längtar till det museet öppnar igen, men det dröjer ända till juni 2024.

Gustavianum renoveras exteriör

Längtar efter att renoveringen ska bli klar här!


Före lunch tog jag en kontakt som jag behövde ta.
I morgon eftermiddag blir det mer.

Det blev pasta även till lunch idag, men då kyckling i currysås. Det var mest sås, faktiskt. Men jag tog en assiett med grönsaker till och en knäckemacka. Mitt sällskap var Insomnia, min bok på gång.

Pasta penne med kycklingcurrysås grönsaker boken Insomnia

Lunchpasta med lite kyckling och mycket sås.


Efter jobbet idag återlämnade jag en livlina.
Det var sagt så och jag är vuxlig och måste stå på egna ben. Men lite gott är det till exempel att ha mejlkontakt med Tom i England. Det känns mindre ensamt då.

När jag kom till Main Street fanns det massor av ren och torr tvätt och porslin från helgen som skulle tas reda på/ställas undan. Kissarna ville ha mat. De hade nog fått finmat av Anna, men det dög inte för somliga som klev upp på en stol och började tugga på en blomma! Tur att jag såg det och kunde rusa upp och skrika. Tror inte katten hann svälja nåt.

I kväll ska jag förhoppningsvis telefonera med en vän som varit på utlandsresa under påsken. Jag har fått mycket kort förhandsinfo och jag tycker att det låter så mysigt. Men först åt jag mackor och fikade. Anna hade sparat till mig.

∼ ♦ ∼

Det kom rolig post idag och inte bara ett paket till Anna. Jag fick majnumret av Antiktidningen (som ska sparas till helgen, kanske, när jag även ska hinna med andra saker).

Antik o auktion majnumret 2023

Nåt att njuta av i helgen!


Men bäst av allt var att jag också fick paket. Väldigt snyggt innehåll, måste jag säga, Bonniers

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.