Påskdagen 2023: Tårtkalas och Kinder Making Angry Egg


 Kära dagbok…

Påskdagen startade ungefär som påskafton, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Vi fick besök i sovrummet av herr och fröken Katt. Den ena (Lucifer) la sig tillrätta ovanpå sängen, den andra (Citrus) under. Därför bara bild på den förre.

Men när det vankades frukost hoppade fröken Katt glatt upp på matbordet. Hon kikade lystet på tulpanerna. En blick från mig – och en bit kalkon från min frukostmacka – fick henne att låta bli.

På eftermiddagen fick Anna gäster som ville fira henne på födelsedagen. Men även jag blev firad, för vi fick en gemensam present av Annas snälla mamma (jag blir ett år äldre om ett par veckor, ungefär). Jag hade köpt fikabröd hos Butiken på Hörnet, men tårtan gjorde Anna själv. Den var förstås godast.

Påskdagsmiddag blev rester från påskaftonen, fast ägghalvor fick vi förstås göra nya eftersom jag lekt bowling med påskaftonsäggen. Ägg, sill, potatis, lax och knäckemacka sköljdes ner med påsköl och ett par, tre klara.

Påskdagsmiddag

Påskdagsmiddag på rester och nya ägg.

Påskdagskvällen avslutades med intelligenstestet att bygga ihop den där j%#¤a leksaken i ett Kinderegg. Ja, det hjälpte inte att hjärnan var marinerad i Östgöta sädes (så att en vågar ta ut svängarna och chansa) eller att chokladen var underbart god (och centralstimulerande). Småbitar, komplicerade instruktioner och dålig syn är ingen bra kombo. Till sist fick jag ihop skiten hjälpligt, men jag är osäker på vad det blev. En grävmaskin av nåt slag? Ja ja, jag fick trösta mig med mer godis ur stora Fabergé-ägget.

∼ ♦ ∼

Domkyrkan var lite… suddig vid läggdags…

Domkyrkan från sovrumsfönstret påskdagen

Domkyrkan vid läggdags.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.