Påskafton 2023: Förlorade ägg, ny inneboende och mycket gott


 Kära dagbok…

Innan långfredagen gick över i påskafton slog klockan gin o’clock. Jag vill ha det till protokollet, för det blev en extra god GT. Ginet var Thomas Dakin och det är min favoritsort.

Gin oclock

Gin o’clock på långfredagen.

∼ ♦ ∼

Påskafton inleddes med läsning och kaffe på sängen. Vi tog det lite lugnt eftersom vi inte skulle äta påskmiddag förrän klockan 15. Och vi var ju faktiskt lediga båda två. Det blev bokbyte för min del, från en isländsk thriller till en brittisk. Den senare läser jag på engelska och den är creepy.

Sen blev det fart på oss. Vi åt frukost innan jag stack iväg för att handla och Anna påbörjade matlagningen. Bland annat handlade jag en del sött till påskdagen när det vankades födelsedagsfika i förväg för Anna. Tydligen hade en gäst (snyltgäst eller ny inneboende?) kommit förtida. Vår balkong håller visst på att bli ett häng för bevingade varelser.

Vi hann ta en kort promenad i aprilsolen som faktisk tittade fram. Det har blivit varmare. Nog hade det varit mysigt att vara i Slottet, men eftersom det hade aviserats snö och kyla och inget vatten är påsatt ännu hade vi inte planerat för det. Vi fick nöja oss med en promenad här runt omkring. Och nej. Vi tittade bara in genom fönstret till English Bookshop, vi gick inte in.


Påskbordet dukade jag för fyra, men det var förstås gående bord
med hämtning av mat i köket. Jag åt som vanligt alldeles för mycket. Äggen däremot… ett gäng tappade jag på köksgolvet (efter vi hade ätit, när jag skulle ställa dem i kylen) och ett annat gäng hade jag gömt, i mammas ägghöna av korg (inställd i nåt skåp), så dem glömde vi bort. Jag tror emellertid ingen av oss var hungrig efter maten, varken killarna eller vi. Var sin glass klämde vi i alla fall i oss. Den yngre generationen Annassöner såg lite medtagna ut. Jag erkänner dock att de 10 – 20 bitar godis jag hade tänkt ta från påskägget blev betydligt fler. Det smakade så bra senare på kvällen när vi slöglodde på Let’s Dance. där folk dansade sig svettiga. Jag plockade för övrigt fram Tobias Karlssons biografi ur en hylla, en bok som är Annas som jag tänker läsa.


Nej, det blir ingen bild på mina klanterier.
Jag kastade nämligen kaffe på mig också, för övrigt. Det här inlägget avslutas med en stillsam bild på Domkyrkotonen som lyste när jag tog bilden i skymningen.

Domkyrkotornen

Lysande torn.

∼ ♦ ∼

PS Anna glömde ställa fram tulpanerna på matbordet. Men det var visst min miss det också, eftersom det var jag som dukade.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.