Onsdagen den 29 mars 2023: Skitkallt, långärmat och jobbar på


 Kära dagbok…

Minus10 komma 9 grader 29 mars 2023

Skitkallt i morse, den 29 mars 2023.

Nog hade det varnats för kallgrader, men… Typ elva minusgrader kändes rätt jobbigt i morse. Tur att jag hade hängt fram långärmat på galgen i badrummet i stället för sedvanlig tischa. Jag brukar ha tischa på mig på jobbet tills jag börjar frysa. Då tar jag på mig Biografmaskinistens gamla svarta luvatröja. Men idag blev det min blåa farfarströja.

Det var svettigt först när jag anlände, för när en rör på sig blir en som bekant varm. Jag frös faktiskt mer igår på tisdagsmorgonen när jag gick till jobbet för då var det snöyra. Idag var det klart, kallt och faktiskt lite soligt. När jag gick hem var det nästan töväder.

 

Utsikt 29 mars 2023 fr jobbfönstret mot Barockträdgården Domkyrkan Slottet

Nästan lite soligt i morse. I vart fall var det ingen snöyra.

Liksom igår var det tomt på avdelningen när jag kom fram. Sen fylldes det på. Idag på förmiddagen var det ett extrainsatt enhetsmöte. Jag påbörjade  förarbetet till artikel nummer fyra. En artikel är i allra högsta grad på gång, en är påbörjad, delvis skriven och inväntar intervjuoffer och mer info, en är framflyttad till september eftersom innehållet i det jag ska skriva om ska göras om och den fjärde… Ja, den började jag förbereda idag.

Mellan mötena och arbetsuppgifterna tog jag lunch som vanligt. Idag blev det varm, vegetarisk och färggrann lunch eftersom Fästmön och jag inte skulle äta tillsammans. Anna hade ett besök i vården på förmiddagen och skulle sen börja jobba på eftermiddagen. Jag gissade att hon kokade soppa på en spik åt sig då. Hon är bra på sånt. Hon skickade en bild på vad jag tror är en omelett. Ett tag var jag inne på att ta friskvårdstimme på eftermiddagen, men jag lät den stå kvar på fredag eftermiddag, det blir bättre så rent logistiskt. Jag ägnade i stället onsdagseftermiddagen åt mina artiklar, den ena blev så pass klar att jag skickade den på översättning, den andra fick jag bra underlag till.

Ostgratinerad spenat- och ricottafylld cannelloni o boken Tvillingsystrarna

Varm, vegetarisk och färggrann lunch idag.

∼ ♦ ∼

Det har kommit upp byggställningar på huset där jag bor, men än så länge bara mot gården. Där vi har balkong, mot järnvägen, är bara trottoaren avstängd. Balkongrenoveringen är inget jag ser fram emot, nej.

Byggställningar mot fasaden på innergården

Byggställningar på resning.


Roligare ska det däremot bli att få ta emot ett recensionsexemplar
på en ny deckare (kommer ut i slutet av april) – förfrågan från förlaget kom idag. Tills jag får den boken läser jag den lilla hög olästa böcker jag jag har på nattduksbordshyllan, TBR-hyllan (books To Be Read).

TBRhylla 29 mars 2023

Min TBR-hylla den 29 mars 2023.

∼ ♦ ∼

I kväll tvättar jag och kanske stoppade jag i mig mögligt bröd. Men jag tror att jag hittade en skiva som var OK. Ett par knäckemackor och qwarj samt kaffe gjorde kvällsmaten komplett. Jag äter lite mindre idag, i morrn desto mer. Då har jag en avstämnngslunch och dessutom ska Anna och jag äta kyckling tillsammans på kvällen.

Kvällsmat med mackor kaffe kvarg kaffe och boken Tvillingsystrarna

Lätt kvällsmat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 29 mars 2023: Skitkallt, långärmat och jobbar på

 1. Vi hade minus 16 i morse, vad är det för vår? 🙂

  Trist med hantverkare på balkongen, men det blir säkert bra när det är klart

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi hade minus 14.
   De ska inte bara vara på och utanför vår balkong, det är hela husets balkonger som ska renoveras. I 13 veckor………… Och nej, vi får inga persienner till inglasningarna. De vi hade bekostat själva kastas, de passar inte. 😦

   Gilla

   • Trist med persiennerna när ni kostat på dom… 😦 13 veckor är lång tid också, det förstår jag.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja lite surt med persiennerna som är två år eller nåt, bara. Gubbarna som sätter upp byggställningarna är jättesega. De har jobbat haft två dar o är ännu inte färdiga. Står mest o kollar sina mobiler, enligt pålitligt vittne. 🤔Då förstår man att det tar tid… 🤬

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.