Nödvändigt ont


Ett inlägg om den sjätte delen i Doggerland-serien.Maria Adolfssons bok Növändigt ontSå klart att jag försöker gilla mig själv! Därför köpte jag mig en present till Alla hjärtans dag. Ja jag beställde den tidigare på nätet, men den levererades först efter dan. Och det var inte svårt att förstå att det var… en bok. Nu har jag slagit ihop pärmarna på Maria Adolfssons bok Nödvändigt ont, den sjätte delen i hennes Doggerland-serie.

Det är snart jul i Doggerland när konstnären Raymond Osse försvinner efter att ha grälat med sin nya tjej. Karen Eiken Friis får i uppdrag att kontakta de anhöriga innan man gör en formell efterlysning. Hon är inte road. Snart börjar hon emellertid misstänka att konstnären inte har försvunnit frivilligt…

Jag tycker att boken är lite för långsam för att tilltala mig till hundra procent. Det är en aning för många sidohistorier, som livet som småbarnsförälder och strul på jobbet. Ett HBTQ-tema finns, men är väldigt nedtonat. Egentligen blir det inte riktigt spännande förrän i slutet. Då blir det förstås väldigt spännande. Jag lyckas inte lista ut vad som har hänt och vem som är skyldig till vad i förväg.

Vidare anar jag att författaren tänker sig en fortsättning. Det är bra, för det här är en välskriven serie.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i Doggerland-serien:

  1. Felsteg
  2. Stormvarning
  3. Mellan djävulen och havet
  4. Spring eller dö
  5. Fallvind
  6. Nödvändigt ont (läs inlägget ovan!)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.