Lördag kväll den 11 februari och söndagen den 12 februari 2023: Så får det bli


 Kära dagbok…

Det går att muta mig så att jag sitter med och är ganska tyst och inte så kritisk framför mello. Kinderegg håller mig upptagen samtidigt som jag tuggar chokladen. Igår fick jag en kameleont att montera ihop. Värsta intelligenstestet, kändes det som, när en har två onda händer och två ögon som inte är så skarpa. Men det gick till sist. Jag överlevde både leksaksbygget och mello och kunde sen njuta av QX Gaygala 2023. Där snackar vi underhållning och en konfrencière som kan konsten att vara rolig.

∼ ♦ ∼

Boken Arvet och en kaffekopp

Lite läsning och kaffe på sängen i morse.

Även i morse var jag trött, men det var bara att försöka vakna till liv. Katterna ville ha mat en kvart i sex och det fick de. Sen somnade jag om och sov till 8.30. Det blev en del läsning och kaffe på sängen. Igår morse fick Lucifer komma in och mysa. I morse var det Citrus tur. Det skulle ju ändå bäddas rent. Den lilla låg hyfsat stilla – utom när man ska fota henne. Därför blev det en bild från frukostbordet där hon spanade lystet på våra mackor.

Jag börjar bli väldigt orolig inför morgondagen och frågade Fästmön om hon kunde tänka sig att följa med till Sjukstugan i Backen. Det kunde hon och det känns väldigt skönt.

Vi gjorde så en liten utflykt till Ulva kvarn för att komma hemifrån en stund och titta på fina saker. Innan vi handlade på Tokerian tog vi en fika på Odinsborg i Gamla Uppsala. Det var den söndagen.

 

Bitmoji Tofflan yuck

Jag är skiträdd för operationen.

Main Street har vi nu bäddat rent. Jag har kört en maskin tvätt med bland annat en tröja som har vida ärmar. De bör passa en bandagerad hand. Anna har sorterat tvätt som ska tvättas tvättstugan. Vidare har jag telefonerat med vännen FEM som kommer hit i morgon. Det känns väldigt skönt att både Anna och FEM bryr sig om mig.

Anna dammsuger och jag sitter och skriver en stund. Det ska levereras mat från Lina, men vi ska äta kyckling med potatis.

I kväll blir det lugna puckar och troligen ser vi på sista avsnittet av senaste säsongen av The Crown samt sista delen av Händelser vid vatten. Sen ska jag duscha och göra mig ren inför morgondagens operation. Jag är livrädd, faktiskt.

Och sen är det nog så att jag inte ens kan skriva av mig rädslan och tankar på ett tag. Vila från skrivande, sociala medier och jobb. Nu ska jag fokusera på att bli frisk. Så får det bli.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis dagens shelfie. Bilden visar min utsikt från skrivbordsstolen. Där ser jag deckare från Storbritannien, Tyskland, USA, Sverige med mera.

Dagens shelfie 12 feb 2023 böcker sedda från skrivbordsstolen

Utsikt från skrivbordsstolen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Krämpor, Mat, Musik, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Lördag kväll den 11 februari och söndagen den 12 februari 2023: Så får det bli

 1. Kikar in och hoppas att allt har gått bra med op. Själv har jag haft en dos av magsjuka, men det är ju rätt snabbt övergånget och behövde bara 2 dagars sjukskrivning.

  Hoppas du har det bra nere på rehabiliteringen hos vännerna !! KRAM !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Stackare!!! Hoppas du är återställd! 🤢
   Ja min värdinna är skitförkyld 🤧så jag är nästan piggare. Jag har ont, ingen värk, mera att det spänner o bränner och jag är svag i handen. Stygnen tas 27 feb, har bokat tid. Tränar hand o fingrar flera ggr per dag. 👋🏻
   Ha det så bra du också o KRAM tebax!

   Gilla

   • Jag är piggelin igen 🙂 Det låter som det gått bra och hoppas det fortsätter, och att obehaget avtar. God bättring till dig och värdinnan !!

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Det blir bättre för varje dag. Nu måste jag försöka använda handen lite mer fast inte överanstränga. Det stramar o gör ont, men jag kämpar på. Värdinnan säger att hon mår mycket bättre idag. Vi väntar storm här idag så vi ska försöka ge oss iväg för att handla middagsmat innan dess.

    Gilla

 2. Hoppas återhämtningen efter operationen går bra! Vilken härlig shelfie 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack! 😁Det går mycket bättre än förväntat! Men så klart gör det ont o stramar. Jag gör övningar för hand o fingrar o hoppas att jag får tillbaka styrkan dag för dag. 💪🏻👋🏻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.