Murder at the bookstore


Ett inlägg om en mysdeckare, den första i en planerad serie.Sue Minix bok Murder at the bookstoreHärom lördagen när jag var ute och traskade kunde jag inte låta bli att hoppa in på The English Bookshop. När jag hoppade ut hade jag tre böcker med mig ut i en påse med texten ”Books are my bag”. En av böckerna var Sue Minix bok Murder at the bookstore, som jag hittade i en hylla märkt Cosy Crime. Författaren kände jag inte till sen tidigare, så det plus titeln och genren, framför allt, gjorde att boken fick följa med hem. Sen vill jag läsa fler böcker på engelska än jag har gjort den senaste tiden. Perfekt så långt, men hur var nu den här boken, första delen i en serie med titeln The Bookstore Mystery series ..?


Bokens huvudperson är deckarförfattaren Jen Dawson.
Bakom sig har hon en bestseller, men nu när hon ska skriva uppföljaren har hon kört fast. För att råda bot på det åker hon till sin lilla hemstad där hon hittar en fristad i stans bokhandel. Men medan hon hinkar kaffe och inväntar inspirationen blir bokhandelsägaren mördad. Plötsligt ska Jen lösa ett verkligt mordfall. Fallet kompliceras dessutom av att hon får ärva bokhandeln, vilket gör henne misstänkt.

Det här är småputtrigt och lite mysigt, trots att det handlar om ett mord genom en explosion. Karaktärerna skildras emellertid ganska ytligt och jag har ärligt talat svårt att få grepp om dem. Jag tycker att Jen mest snackar och dricker kaffe, hon varken skriver eller läser så mycket. Hon blir i stället privatdetektiv. Men ändå. Spännande är det.

Formuleringar och meningarna visar prov på typisk anglosaxisk berättarkonst. Det kan uppfattas som omständligt, men med korta meningar och torr humor drivs såväl dialog som handling framåt. Jag gillar detta och vill läsa de kommande delarna i serien – trots att jag gissar rätt på mördarens identitet!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

De här böckerna ingår i The Bookstore Mystery series:

  1. Murder at the bookstore (läs inlägget ovan!)
  2. The Murderous Type (boken kommer ut i maj 2023)
  3. A Chapter on Murder (boken kommer ut i december 2023)

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.