Måndag kväll den 6 februari och tisdagen den 7 februari 2023: Grå vardag fick guldkant


 Kära dagbok…

Nä, jag hade inte maten färdig igår när Fästmön kom hem från jobbet – jag hade ju själv jobbat och just stängt ner jobbdatorn. Men vi lagade maten tillsammans. Eller… Anna fixade laxgrytan och jag kokade potatis, gjorde sallad och dukade. Sen tog jag disken medan hon tog reda på resterna av maten. Bra fördelning, även om jag ogillar diskning nästan lika mycket som matlagning. Nästan. Matlagning är värst.


Resten av kvällen försvann bara så där med mobiler och läsning. Anna
sonderade terrängen inför kvällens presentshopping. (Jag kör bilen dit vi ska.) För min del blev det bokbyte. Det kom ju ingen lokalblaska på morgonen, först strax före lunch, och då läste jag en del till frukostfilen. Jag hade inte många sidor kvar på kvällen. Nu har jag bytt bok från den om mord i litterära omgivningar till mord i TV-branschen. Boken jag läser nu gav jag Anna i julklapp.

Böckerna Murder at the bookstore och Dödsbädden

Bokbyte från mord i litterära omgivningar till mord i TV-branschen.

∼ ♦ ∼

I morse var jag trött, men upp kom jag i vanlig tid. Tummen gjorde jätteont, så jag hade väl legat på den. Det ska bli skönt när handen har blivit opererad. Katterna hade gnällt tidigare och då hade Anna gått upp och gett dem mat. När jag kom upp var det bara Citrus som var synlig och busig. Lucifer låg inte i nya Bokrummet heller. Han gillar sin nya låda i Salen, en låda där han knappt får plats.

Teliaroutern ville inte samarbeta och slutade fungera på förmiddagen. Tur att vi har en router till med en annan internetleverantör… Därför var det bra att jag inte hade fler Zoommöten än ett idag och ingen uppgift som krävde stor koncentration, mest småplock. Jag hade visserligen avdelningens verksamhetsplan att läsa till onsdagen, men delar av den hade jag plöjt tidigare.

Nån gång mellan klockan åtta och 16 skulle det komma folk hem till alla i huset och ta mått på balkongerna. Balkonggubbarna kom vid tolvtiden. Två trevliga östgötar (från Mjölby) mätte vår balkong och svarade på några frågor.

Medan jag satt vid datorn hörde jag hur det droppade. Nej, den trasiga toaletten är fortfarande avstängd och trasig, så det var inte den. Det var utanför. Idag är det nämligen plusgrader igen och slask. Det blev inget marknadsbesök igår för att det var så kallt på kvällen. Idag fick vi nästan simma bort till Vaksala torg och Distingsmarknaden. Tur att jag har tagit simborgarmärket. Det blev provsmakning för somliga, men jag handade inget. När inte ens ordet tofflor kan stavas rätt… Och nåt sadelskydd till moppen behövde jag inte heller.

Trots plusgrader var det kallt och jag blev så frusen. Men det blev en timmes friskvårdspromenad. På hemvägen stannade vi till vid Butiken på hörnet och köpte med go-fika – och var sin räkmacka till middag. Praktiskt att bara ställa fram efter vår kvällsutflykt. (Resultatet av den visas givetvis inte upp här eftersom det handlar om en present.) Go-fikat intog vi på eftermiddagen. Det gav mig energi att jobba ett par timmar till.


Go-fika och räkmacka – en av alla gråa vardagar fick guldkant.
Det behövs ibland när en känner sig lite… tråkig.

Och jag tackar handkirurgsköterskan för snabbt svar på min fråga inför måndagens operation. Nu får dagarna gärna gå snabbt…

∼ ♦ ∼

Dagens shelfie visar en del blandad facklitteratur, bland annat resor, natur, psykologi med mera.

Dagens shelfie 7 feb 2023 diverse facklitt

Dagens shelfie visar lite blandad facklitteratur.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.