Onsdag kväll den 18 januari och torsdagen den 19 januari 2023: Ser framåt (eller i vart fall efter operation nummer ett)


 Kära dagbok…

Nötknäckare Drosselmeyer

Jag klarar att knäcka nötter med den här!

Onsdagskvällen blev en lugn och skön kväll utan dramatik. Vi åt god mat, drack ett glas vin, läste. Jag knäckte några nötter, mest glad över att min hand klarar av den speciella nötknäpparen jag har. Med den behöver jag inte använda tummen och inte så mycket kraft heller.

Vidare gladdes jag åt att Fästmön lyckades fixa helgboende mot slutet av april. Vi ska hyra en liten lägenhet mitt i den lilla stan. Nu hoppas vi på att vi får biljetter till själva det litterära evenemanget också. De släpps den 1 februari. Vi åker ner en fredag (hoppas vi båda får flexledig eftermiddag!) och hem en söndag. Får vi inga biljetter blir det en mysig resa ändå. Nåt att se fram emot!

Innan aprilresan har jag biljetter till vin- och delimässan här i Uppsala en lördag i slutet av mars. Jag försöker tänka framåt – och efter operationen. Eller mellan operationerna, snarare. Förhoppningsvis mår jag ganska bra både i slutet av mars och i slutet av april, men först är det stygn och bandage som gäller. Högerhanden kan i vart fall knappast bli sämre av en operation… Men det klart… en operation innebär alltid risker och jag har inte pratat med nån läkare om detta. Vad jag förstår är det en löpande band-operation, men ändå… Lite orolig är jag.

Bandagerad hand

Efter operationen blir det stygn och bandage och ingen simning på ett tag…


Sen måste jag hitta nåt som ersätter simningen
som kropp och själ mår så bra av. Det blir väl i princip promenader. Därför försöker jag simma som tusan nu före operation nummer ett. Idag hade jag lagt in en timme friskvård i jobbkalendern på eftermiddagen just för simning.

Nästa vecka, när jag blir ensam med katterna hemma några dar, ska jag jobba på distans två dagar. Jag har också lagt in distansarbete veckan före operationen så att jag inte ska utsätta mig för smitta i onödan och operationen riskeras. Men jag försöker få till en träff med Mimmi och har föreslagit att vi ska gå på bio. I vart fall inte gå på krogen.

∼ ♦ ∼

Fyrisån med Filmstaden på höger sida

Fyrisån med Filmstaden på höger sida.

I morse var det lite kyligare igen, nån minusgrad. Jag hade nästan hoppats att det var kallare så att jag kunde ha min nya jacka, men icke. Det var ovanligt mycket folk ute i morse och jag var lite sen. Stan är rätt vacker tidigt på morgonen och jag har börjat stanna upp och ta en bild. Även idag fångade jag floden, men nu med Filmstaden på högra sidan. (Hade väl Biografmaskinisten i åtanke, han skulle till Main Street idag.)

Det var inte så mycket på dagens jobbagenda. Såna dar behövs också. Och då kunde jag med gott samvete gå tidigare och ta friskvård. Jag brukar gå hem med jobbryggan och byta den mot privata ryggan fylld med simgrejor och sånt.


Extra glad blev jag när jag såg att Feiroz
hade strömming på lunchmenyn. Det blev en hyfsat lugn lunch – jag avböjde sällskap IRL och ägnade mig i stället åt Nina Gunke. Finemang och bra grund för eftermiddagens simning.

Strömmingslunch med Nina Gunke

Strömming – bra grund för simning.

∼ ♦ ∼

Kvällsmackor kaffe mjölk och boken Innan jag glömmer

Mjölk och mackor är inte fel, kaffe och en bra bok gjorde kvällsmaten bättre.

Jorå, jag simmade och slog rekord. Idag blev det 41 längder – och kramp i högerbenet. Jag var väldigt trött efteråt så jag orkade bara äta några mackor till kvällsmat. 

Lucifer verkar ha ont i magen, men nu har han och Citrus ätit kyckling (kattmat). Vi får hoppas att det går bra.

I morrn är det fredag och vägning. Det är också början på helgen och jag får äta lite onyttigare om jag vill. Det kanske jag vill i morrn. Planeringen för min helg är enbart att ta en liten shoppingtur med Annas snälla mamma i bilen. Jag tänkte också tvätta och så behöver jag väl handla nåt ätbart. En helg går fort och jag har liksom inte fler lediga dar än två per vecka.

I kväll har jag jobbat en stund, men nu blir det parkering av rumpa i fåtölj och läsning. Jag ska först smörja mina fötter efter simningen och duschen. Kanske kolla om jag har fått simhud mellan tårna…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 18 januari och torsdagen den 19 januari 2023: Ser framåt (eller i vart fall efter operation nummer ett)

 1. Det är bra att ha lite roligheter inplanerade också tillsammans med sånt som är nödvändigt för att kroppen skall funka 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Några roligheter inplanerade framöver är bra att ha. Våren brukar vara så trist eftersom vintern har en tendens att dra ut på tiden. Och med operationen/operationerna i faggorna behövs det också lite kul. Simningen stärker musklerna och den lär jag sakna. Nästa vecka blir nog sista gången jag simmar på bra tag… 😦

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.