Fredag kväll den 13 januari och lördagen den 14 januari 2023: God mat och intet ett barr (ha ha haaa…)


 



Kära dagbok…

Vi hade varit så duktiga igår både Fästmön och jag. Ändå mår vi inte på topp nån av oss. Därför ville jag muntra upp oss med en god trerättersmiddag på Granhof. Restaurangen är en pärla i Luthagen, på gångavstånd från Main Street. Linnedukar, varmt och gemytligt, bra service, god mat och dryck och framför allt… folk går inte dit för att partaja utan för att äta, dricka och umgås. Jag fick filtar att lägga bakom min onda rygg.

Till förrätt blev det var sitt glas bubbel och var sin Toast Skagen. Anna valde kött till huvudrätt, medan jag tog vegetarisk pasta. Till huvudrätten valde vi Länna dryckeshandels rödvin Direktören. Måltiden avslutades med ostbricka och sist kaffe. Anna glömde be att få köttet mer stekt och det var också en sena i det. Min portion var alldeles för stor, så jag bad om och fick en matlåda med mig hem. Frånsett köttet får det andra högsta betyg, även om ostbrickan var i minsta laget för oss två.

På hemvägen stannade vi till vid Lutis och köpte nåt sött. Hemma parkerade vi rumporna i var sin fåtölj i Salen. Med kaffe till chokladen såg vi färdigt på brittiska deckaren Dödligt kapitel, Magpie Murders på engelska. Men det verkade som om vi lyckades hoppa över ett avsnitt. Nåja, det var bra och vi fattade ändå.

Bild från Dödligt kapitel Magpie murders

Brittisk deckare fick avsluta fredagskvällen.

∼ ♦ ∼

Boken Lockdown och kaffe på sängen

Lördagsstart för min del.

Idag har det varit lördag hela dan och vi är lediga båda två. Jag hade inga problem att ta sovmorgon. Det blev bara ett avbrott för att ge katterna mat runt klockan sex. Vi tillbringade lördagsmorgonen i skilda rum. Jag avnjöt min bok på gång och kaffe på sängen – det är ledighet för mig.

Dusch och sen fil till frukost blev det för mig innan jag tog soporna till soprummet och gransäckarna till återvinningscentralen. Det gick bra med säckarna, de var inte tunga, men jag har haft ont i båda tummarna idag. Rygg och ben är i alla fall tack och lov bättre. Jag ringde också Annas snälla mamma för att kolla om hon hade nåt som skulle kastas. Det hade hon inte.

Irriterade mig på folk som stod i vägen på återvinningen. En karl stod precis framför min bil trots att han såg att jag satte mig i bilen, startade motorn och blinkade för att svänga ut. Och så springer det alltid omkring en massa ungar bland bilarna. Jag bara väntar på att nån blir påkörd.

Anna dammsög under tiden. Jag tog över mot slutet och tog nya Bokrummet, sovrummet och badrummet. Vi lär nog ändå hitta barr fram till påska…

På eftermiddagen traskade vi iväg i nålstänksregnet till Kvarnen där vi köpte middagsmat, goda ostar, lördagsgodis, fikabröd med mera och en flaska vin. Sen blev det go-fika hemma, för det hade vi förtjänat. Jag löste sudoku och läste nästan ut Lockdown. Det kan bli bokbyte i kväll eller i morrn.

∼ ♦ ∼

Nu har vi ätit kyckling steak och potatisbakelse till middag. Det blev tomat och coleslaw samt sås till och i glasen Lännabruks Johanna. Jag ska läsa en stund till kaffet och lördagsgodiset innan det är dags för Stjärnorna på Slottet och Anja Lundqvists dag.

Kycklingstek potatisbakelse tomat cole slaw och hot béasås vin

Lördagsmiddag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.