Trettondedagens kväll och lördagen den 7 januari 2023: Passande böcker och annat att fundera över


 Kära dagbok…

Det hade gått ett antal timmar sen vi åt igår, så när Anna kom hem från jobbet vid 20.30-tiden blev det kvällsmat. Vi hyfsade Janssonen och ägghalvorna och åt i Salen. Det var riktigt gott, jag hade inte insett hur hungrig jag var.

Kvällsmat med boken Nu dör vi

Kvällsmat i Salen.


Mitt fokus låg nämligen på min fjärde julklappsbok.
Den var spännande hela tiden. Inte minst var det spännande att se hur författaren fick ihop det hela i slutet. Jag läste faktiskt ut boken. Nu har jag påbörjat den femte julklappsboken, en liten kåseribok till försvar för oss bokälskare. Anna gav mig boken tillsammans med en jättefin julgransdekoration.

∼ ♦ ∼

Boken Shelf respect och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse vaknade jag ganska tidigt. Mitt ben var hyfsat, men fick både salva och annat på. Jag hade inte så mycket ro att ligga kvar i sängen. En stund blev det dock. Kåseriboken jag läser är inte precis nån bok en ska plöja, utan jag läser långsamt och njuter. 

Anna började jobba klockan åtta idag och jobbar ända till 18. Katterna hade fått mat och tittade knappt på mig när jag kom upp. Jag tömde kattpottorna i alla fall. De sitter ibland i nåt fönstret och tittar på snön. Idag har det blivit mildare igen och plogbilarna har kört hela förmiddagen. Gårdagens tvätt tog jag reda på också. Jag hade en preliminärdejt med Annas snälla mamma, så efter frukostfilen ringde jag. Den här gången kom jag ihåg att tacka för senast och för god mat! Vi gjorde upp om att träffas utanför Kvarnen där hon stiger av bussen, idag med rollatorn som sällskap.

Det blev en promenad i snöyra till Retromöbler. Där såg Annas snälla mamma nåt hon ville ha, men bestämde sig för att fundera över. Butiken stänger i slutet av februari, men ägarna ska fortsätta med sin webbshop. Så vi gick tillbaka till Kvarnen och gjorde några ärenden innan jag gick hem och Annas snälla mamma tog bussen hem till sig. Hon var bortbjuden på lutfisk på eftermiddagen och hade en tid att passa. Jag passade på att köpa lördagsgodis.

Fazer chopped hazelnut och Fazer salty toffee crunch

Ett av mina ärenden var att köpa lördagsgodis.


Jag tog ett par mackor när jag kom hem
och katterna fick dela på en påse biff. En och annan bit kalkon och ost fick de också.

Idag kände jag av ryggen förutom händerna och benet. Undras hur det här ska sluta.

Till middag i afton blir det hemgjord pizza på tunt bröd och med nyttigheter på. Vi kanske ser Stjärnorna på Slottet, det är Lars Lerins dag. Tittar vi inte i direktsändning går det ju alltid att se på SvT Play. Men före matlagning och eventuella stjärnor försöker jag kicka igång bilen och åker och hämtar Anna från jobbet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.