Onsdag kväll den 4 januari och Trettondedagsafton 2023: God läsning och god mat


 Kära dagbok…

Domkyrkotornen januarikväll genom sovrumsfönstret

En ruggig kväll. Men utsikten från sovrumsfönstret är rätt häftig ändå.

Det var en ganska ruggig onsdagskväll. Här hade aviserats snö och det kom det, men inte mer än att det idag, på Trettondedagsafton, ligger ett vitt lager över hala isfläckar. 

Jag öppnade en flaska chianti och tog fram några bitar ost tills Anna kom hem från jobbet. Det passade liksom extra bra när det var lite mörkt och ruggigt. Egentligen har jag alkoholstopp inför operationen, men jag tänker avvakta med det till lite längre fram. Den här veckan vill jag svulla och frossa i god mat och dryck.

Vi kollade ett avsnitt av The Crown innan vi stapplade i säng. Vi var väldigt trötta båda två. Anna hade jobbat, jag hade simmat, men annars inte överansträngt mig.

Ostassiett vin och Det låsta rummet

Ost, kex och vin smakar extra bra när det är mörkt och ruggigt.

∼ ♦ ∼

Jag sov till klockan fem i morse. Då ville Lucifer ha mat. Sen somnade jag om och sov till åtta. Då var det dags för nästa attack på sovrumsdörren. Efter det sov jag väl inte så värst mer. Jag ville läsa ut min tredje julklappsbok, för den var så spännande i slutet. Min brittiska favoritförfattare skriver så bra! Och utläst blev boken, dock inte förrän på eftermiddagen. Nu ska jag läsa en debutdeckare av en författare vars kamp för utgivning jag har följt via Instagram. Boken har jag också fått i julklapp.

Vi masade oss iväg för att handla. Jag tycker vi handlar var och varannan dag, ändå är kassar och ryggsäckar fulla. Så även idag. Men jag fick ett gott skratt på Korgtassen när jag såg de veganska bullarna de säljer… Det underlättade.

Balls of heaven

Balls of heaven finns att köpa hos Korgtassen.


Hemkomna tvättade jag och så körde vi en maskin disk.
Skitiga kläder och disk blir det visst också en del av.

Anna fixade lite mys för Tisslingarna. Lucifer besegrade klöspelaren när Anna hade vält den, medan storasyster Citrus la sig i fönstret och såg på lite lagom avmätt.


En sen lunch/eftermiddagsfika med hobnobs och norsk makrillmacka
hann vi med innan vi fixade till oss för avfärd till middag hos Annas snälla mamma.

Hobnobs och norsk makrillmacka till eftermiddagskaffet

Sen lunch/eftermiddagsfika.

Det hade blivit kallt när vi traskade iväg. Temperaturen sjönk ända ner till åtta minusgrader när vi sen skulle hem. Det var skönt att ha en rejäl varm dunjacka! Men det var också skönt med en lagom promenad både före och efter middagen.

Som vanligt fick vi en massa gott att äta och dricka: minirårakor med rom och gräddfil, bubbel, snaps, öl, torskrygg och mandelsnäckor med grädde och hjortronsylt. Nu står vi oss ett tag…

∼ ♦ ∼

Och så avslutningsvis… grattis till nytt jobb! (Du vet själv vem jag menar.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.