Andra delen av årets första dag 2023: Bubbel och kaviar, bio och veganskt och ett glas med ostar till avrundning


 Kära dagbok…

Chokladtomte boken Föringa och kaffe pyjamasbyxor

Chokladtomtar kan inte vara oätna när julen är slut.

Nyårsdagen var en lång dag, lika tråkig som långfredagen. Men jag fick göra både tråkiga och nyttiga saker och roliga saker. Att stödladda bilbatteriet är nåt jag gör ungefär en gång i månaden. Idag passade jag på eftersom jag ska ut med Annas snälla mamma på tisdag på en liten shoppingtur. Och medan jag gjorde det körde jag två maskiner tvätt – och fikade. Kom på att jag hade en ouppäten chokladtomte i sovrummet. Så kan en ju inte ha det när julen är slut (tack & lov!).

Nästa tråkiga sak var att laga mat, men det var verkligen min (o)tur. Och Anna valde ur skafferiet vilket gjorde det enkelt för mig. Det blev laxbullar, kokt potatis och blandade grönsaker. För att piffa upp måltiden serverade jag bubbel och kaviar, Kalles kaviar dock. Och Anna ville inte ha nåt bubbel, bara vanligt vatten.

Nyårsdagsmiddag bubel kaviar fiskbullar

Bubbel och kaviar på nyårsdagen. Och laxbullar…


Vid 17-tiden traskade vi över järnvägen
uppför S:t Olofsbacken till Fyrisbiografen. Vi hade biljetter till filmen Hilma. Medan vi väntade på att få inta våra platser köpte jag vegansk choklad och konverserade en äldre, trevlig dam. Anna fick senare äran att ledsaga damen till sin plats i salongen. Det var biografens minsta salong, men det var bara mysigt. Vi intog två platser ganska långt upp, men rätt avskilda från övriga. Om filmen kommer givetvis ett separat inlägg under morgondagen. För då är jag ledig! Och ja. Jag ska vila mina onda händer, men lite kan jag ju skriva.

Hemkomna – efter att ha fått nyårskram av Nina! – fick jag mejl från Tate Modern – om Hilma af Klint-utställningen där som öppnar den 20 april och pågår till den 3 september. Vi missade utställningen på Moderna i Stockholm, så vem vet, vi kanske tar ett plan till London senare i år.

Mejl från Tate Modern om Hilma af Klintutställning 20 april till 3 september

Vi kanske får flyga till London i år igen.


Nyårsdagen avrundades med var sin ostassiett,
var sitt glas rött, en stunds läsning och ett par stunder vid datorerna.

Ostassiett vin och boken Förinta

Yummy! Fast… egentligen har jag alkoholstopp inför operationen.

∼ ♦ ∼

Ledig är jag som sagt i morrn. Jag ska försöka sova lite längre och läsa, men också göra några ärenden på stan. Annas snälla mamma och jag ska höras på telefon angående tisdagens utflykt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.