Måndagen den 28 november 2022: Promenader gör gott


 Kära dagbok…

Mörka skyar

Grå dag.

Oj vilken grå novembermorgon jag vaknade till! Den var tung och fuktig och jag var mycket trött. Men upp kom jag och iväg till jobbet. Promenaden gjorde mig gott. Ryggen tackade för den och jag märker ytterligare en viss förbättring i den. Däremot har jag fått ont i vänsterfoten igen. Sannolikt beror det på att jag får stå och jobba så mycket. Tummen/handleden är som den är, ingen skillnad. Vissa dar har jag mycket ont, andra mindre ont. Jag använder handledsstödet så mycket jag kan hemma, men på jobbet är det omöjligt att använda i kombination med datormusen. Domningarna i de två fingrarna finns där och jag känner av detta. Fast nu är det tummen som överskuggar allt. Minsta felaktig rörelse eller grepp med den och jag skriker till av smärta. Skit, alltså. Och inget provsvar från undersökningen på Sjukstugan i Backen har kommit via nån doktor på min husläkarmottagning.

Ja ja, jag är inte den enda som har krämpor. Tre arbetskamrater var tillbaka idag igen efter att ha jobbat på distans ett tag.Vissa har inte varit tillräckligt sjuka för att sjukskriva sig, men inte tillräckligt friska för att vara på jobbet. Min chef var en av dem som återvände. Jag mejlade henne och backade på mitt accepterande i eftermiddag om att vara med och ta emot ett studiebesök i en lärosal i huset mitt emot. Det funkar inte för mig att sitta i flera timmar. I stället stod jag vid datorn och skrev några texter. Det blev bara en lunch i huset mitt emot tillsammans med fem arbetskamrater. Och på vägen tillbaka träffade jag på en glad person som var med i en artikel jag skrev tidigare i höstas (artikeln gav gott resultat) samt en av favoritpersonerna från gamla avdelningen. Guldkorn!

Fisklunch med potatis grönsaker pasta och lingondricka

Fisklunch idag.

∼ ♦ ∼

Tak och Tyska kyrkan i Gamla stan

Vi ska till Stockholm i helgen. Kanske himlen är blå där?

Jag försöker göra mitt bästa att tillfriskna så att Fästmön och jag kan komma iväg på vår lilla weekendresa den kommande helgen. Vi ska inte åka långt, bara till Stockholm för en hotellhelg. Där brukar vi promenera mycket, vilket ju är bra för onda ryggen. Men det ska också bli skönt att komma iväg en stund hemifrån. Kanske himlen är blå där..?

En annan rolig sak jag har tittat på är hur jag vill använda presentkortet jag fick på UKK av Annas föräldrar och syskon med respektive när jag fyllde 60. I mars nästa är det en mat- och delimässa som verkar lockande. Tyvärr måste jag till UKK:s biljettkassa med mitt presentkort för att boka biljetter. Biljettkassan är bara öppen vissa vardagar mellan klockan tio och 14 – när jag jobbar. Hur 1980 är inte det???

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag sjunka ner i fåtöljen, förhoppningsvis utan att få alltför ont i ryggen, och läsa. Min bok på gång går mot sitt slut och som så ofta i en deckare brukar det bli extra spännande då. Jag kanske gör ett avbrott i läsningen för att se säsongsavslutningen av Vem bor här?. Det blir en skön kväll efter arbetsdagens ”promenader” mellan högt och lågt på jobbet. Men först smockade jag i mig Annas linssoppa och valnötsbröd. Lucifer fick inte smaka.

Mackor och linssoppa och Lucifer

Kvällsmat med katt på andra sidan bordet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.