Lördag kväll den 26 november och första advent 2022: Ljuständning, blommor och en klapp dagen till ära


 Kära dagbok…

Lördagskvällen blev lugnare än lugnast. Till middag åt vi var sin assiett med ost och kex och drack ett par glas vin till. Ja, vi åt förstås inte assietten i sig utan det som var på. På TV:n malde en rätt värdelös deckare. Sen fastnade vi i filmen Fyra bröllop och en begravning, en film vi säkert har sett hundra gånger vardera. Men faktum är att den är lite… söt.

Ostassiett vin och Mordkonsulten ovanpå UKKs program

Lördagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Kaffe på sängen o halvvägs i Mordkonsulten

Söndagsstart. Jag är ungeför halvvägs i Mordkonsulten.

Klockan var mycket innan vi kom i säng igår – och mycket innan vi vaknade i morse. Men nog var vi värda sovmorgon med tanke på jobb och krämpor. Jag var upp vid sex-tiden och gav katterna mat, men somnade sen om för att vakna först klockan nio när Fästmöns mobillarm gick igång. Efter kattpottömning, sandpåfyllning och kaffebryggning blev det en dryg timmes läsning och kaffe på sängen. Jag är ungefär halvvägs i min bok på gång, Mordkonsulten, och det blir nog mer läsning i kväll. Katterna kom på besök i sovrummet, så nån jättelugn söndagsmorgon kan inte säga att det var…

Anna tänder första adventsljuset 2022

Anna tände första adventsljuset.

Vi åt frukost tillsammans i köket. Anna tände det första adventsljuset. Det är inte klokt, redan advent! Och nästa vecka blir det december…Förmiddagen försvann snabbt och Anna gick till jobbet.

Jag ringde Annas snälla mamma och hon ville hänga med ut på en shoppingrunda. Främst skulle jag ha kattmat och blomjord, men det blev faktiskt en julklapp också.

Vi var bland annat på en blomsterhandel där jag köpte jord och Annas snälla mamma amaryllisar. En av dem var till Anna och mig. Av blomsterhandlaren fick vi var sin röd ros. Anna och jag fick även dessa. Annas snälla mamma då, vad fick hon? Ja, det minsta jag kunde göra var att bjuda på adventsfika på Main Street. Hon tittade på våra ”nya” rum och tyckte att de hade blivit fina – även om tapeten i nya Bokrummet inte syns så mycket. Efter fikat och en pratstund skjutsade jag hem Annas snälla mamma. Den inköpta julklappen slog jag sen in. Bäst att passa på när mottagaren inte var hemma.

Varma mackor och boken Mordkonsulten

Varma mackor och boken Mordkonsulten till söndagsmiddag.

Min rygg har varit bättre idag och med handledsstödet på gick jag ett varv med dammsugaren. Det var synd, tyckte katterna, som hatar Helvetesmonstret, men jag tänkte på Anna som annars hade fått dammsuga på sin lediga dag i morrn. Jag gjorde en paus för söndagsmiddagen, varma mackor med makrill och kalkon, innan jag ställde mig vid strykbrädan. För tillfället är nu strykkorgen tom – hurra! Dessutom strök jag en julgardinkappa till köket.

Nu ska jag packa min jobbväska och lägga fram rena kläder. Sen blir det sudoku och läsning tills Anna kommer hem. Jag laddar för en ny arbetsvecka och en vecka som avslutas med en weekendresa.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.