Fredag kväll den 25 november och lördagen den 26 november 2022: På herrarnas igen, men hittade hem


 Kära dagbok…

Lucifer och Citrus på upponervänd stol

Ibland är de bra söta, Lucifer och Citrus.

På fredagskvällen gjorde jag ett nytt ryck med en av deckarhyllorna. Det blev bättre, men inte riktigt bra ändå. Nu får det vara så ett tag, för min tumled gillar inte att flytta om böcker, tyvärr. Bära upp en ganska lätt låda med mest tomma kartonger i till vindsförrådet gick bra liksom att tvätta. I morrn behöver jag åka och handla stora lådor kattmat, men de är inte så tunga. Lite värre med köksstolarna och en matta. Ryggen och tummen protesterar – liksom Tisslingarna. De tycker att allt ska vara som det alltid har varit och visar tydligt att de gillar de rackiga stolarna… Söta var i alla fall igår när de låg och myste på köksstolarna tillsammans en stund, tvättade varandra och sov lite. Och kolla bara hur Lucifer håller tass med Citrus. Så gulligt!

Lucifer o Citrus med Ls tass på Cs

Sötnötterna håller tass.


När Fästmön kom hem intog vi vin och ost.
Jag trodde att jag hade hittat ett vin som vi inte hade druckit tidigare, men det var fel. I maj 2018 drack vi en flaska av vinet, årgång 2015. Gott var det i alla fall, lika gott igår som för fyra och ett halvt år sen.

∼ ♦ ∼

Boken Mordkonsulten och kaffe på sängen

Lördagsnöje 1.

Idag jobbade Anna hela dan. Vi vaknade för tidigt båda två. Anna gick upp, men jag lyckades somna om. Klockan var över åtta när jag vaknade nästa gång. Jag tömde diskmaskinen på ren och torr disk och pottorna på kattskit, men sen blev det läsning och kaffe på sängen en dryg timme.

Efter en lätt frukost och tandborstning tog jag min simKASCHE och gick till Centralbadet. Jag slog mitt eget rekord idag igen, 26 längder. Rygg, tumme och handled gillade både simningen och basturna – jag nyttjade såväl ångbastun som vanliga bastun. Ett problem uppstod emellertid. Badet renoveras just nu och för tillfället har herrar och damer bytt omklädningsrum. Herrarnas är mycket större och jag glömde bort vilket skåp jag hade tagit. Det tog en god stund innan jag hittade rätt. Gissa om jag kände mig dum som vimsade runt… Men till sist kom jag och min baddräkt och de andra grejorna hem till Main Street. Jag åt gårdagens rester till lunch innan jag tog Dramaten formerly known as Roland med mig till Kvarnen för att handla nåt gott att tugga på till i kväll.

Min baddräkt

Lördagsnöje 2. Och min baddräkt och jag hittade hem igen.

Stolar och matta till återvinning i bilen

På väg till återvinningen.

I eftermiddag har jag suttit en stund vid datorn samt med gårdagens sudoku. Jag har också läst. Tvättmaskinen jobbar för sig själv och det enda jag behöver göra är att fylla och tömma den samt hänga tvätt. Jag har förstås också tagit reda på gårdagens rena och torra tvätt och slängt sopor. Vi slänger så mycket sopor att soppåsarna tar slut.

Men så tänkte jag på hur Anna har kämpat med våra ”nya” rum här på Main Street och att det faktiskt inte är rättvist att bara en sliter och släpar när båda jobbar heltid, i princip. Så jag tryckte in de gamla köksstolarna och mattan i bilen och åkte till återvinningen i Boländerna och slängde dem. Tisslingarna blev förstås nyfikna på vad jag skulle göra, men Lucifer ligger i skrivande stund på ekbyffén och Citrus i stora kattkorgen vid elementet i nya Matrummet. De verkar inte nämnvärt sura.

∼ ♦ ∼

Nu blir det en kaffe på det här.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.