Onsdag kväll den 16 november och torsdagen den 17 november 2022: Bokbärande och läsro, men kallare tider


 Kära dagbok…

Citrus uppflugen på ryggstödet till zebrafåtöljen

Citrus trivs i nya Bokrummet. Här övervakar hon mig när jag sitter vid skrivbordet.

Det var väldigt skönt att inte bära böcker igår kväll, jag erkänner. Eller… jag bar ju några böcker, men inte så många. (Jag bar hem tre lånade böcker och bar omkring två nyinköpta böcker i hemmet och så den jag läste. Och det är ju peanuts jämfört med föregående dagar…) Jag var inställd på att flytta ut böcker ur bokskåpet, men Fästmön hade som bekant redan gjort det – plus flyttat skåpet och fyllt det igen. Jag var rädd att hon skulle göra sig illa och även om hon berättade hur hon hade burit sig åt (skruvat bort glasdörrarna, bland annat) så är det ett tungt jobb. Det tog henne drygt en timme, sa hon. Och inte blev jag ett dugg sur eller besviken för att jag inte fick vara med på detta, jag var faktiskt glad att slippa. Det gav mig tid till annat. Jag stödladdade mitt bilbatteri och tvättade, till exempel. Det tog några timmar och skötte sig visserligen själv, men behövde övervakas då och då (laddandet) respektive hängas (tvätten). Mesta tiden kunde jag sitta vid skrivbordet och fixa diverse saker. Gissa om Citrus var nöjd! Hon hoppade upp på Zebrafåtöljens ryggstöd och övervakade mitt ”arbete”.

Nånstans mitt i allt intog jag kvällsmat. Anna hade lämnat matlådor – med instruktioner – i kylen. (Jag är väl hennes femte barn…) Matlådan var riklig, så jag sparade hälften till i kväll eftersom jag planerade att simma idag på seneftermiddagen. Efter simningen är jag alltid vrålhungrig, nämligen.

Böckerna Hör bara hur ditt hjärta bultar i mig och Blindspår

Bokbyte igår kväll från Bodils loggbok till blindspår i Uppsala.


Men igår kväll tog jag det mest lugnt.
Några tunga böcker och handlingar tog jag hand om. Dessa ska jag ägna mig åt när jag får mer tid. Ytterligare en låda med samma typ av material ska tömmas, jag måste bara komma på var jag ska förvara handlingarna.

Vidare fick jag tillräckligt med läsro så att jag äntligen kunde byta bok. Jag läste ut Bodils loggbok och bytte till en av böckerna som leverats i Bokus-paketet. Jonas Moström skriver bland annat böcker som utspelar sig i Uppsala. Det är kul med hög igenkänningsfaktor (även om han inte alltid lyckas så bra med miljöskildringarna eftersom saker och ting förändras hela tiden i den här stan). Samtidigt är böckerna spännande och brottsfall och rättspsykiatri blandas.

När Anna kom hem var både hon och jag frusna – hon efter hemfärden, jag efter garagebesöken. Vi gjorde iordning var sin liten ostassiett med kex, oliver och färskostfyllda paprikor samt delade på den skvätten Copertino som var kvar i flaskan i köket.

Ostassiett oliver och vin

Kvällsmys före läggdags.


Sen sov jag så gott, med öppet fönster, under sköna duntäcket,
ända till den kalla torsdagsmorgonen.

∼ ♦ ∼

Noll komma åtta grader den 17 nov 22

Vi går mot kallare tider. I morse var temperaturen nere på nollan.

I morse var det runt nollan, bara. När jag gick till jobbet tyckte jag att jag kände stänk på kinderna, men det var först när jag stod vid skrivbordet i Segis som jag såg snöflingor falla utanför fönstret.

Vi går mot kallare och bistrare tider helt klart – och på flera sätt än ett. Vintern är inte min favoritårstid. Jag hatar kyla och halka, blötsnö och elände. Men… väderappen har redan varnat att det kommer snö på riktigt i helgen. Och nästa vecka, står det just nu. Idag blev det endast en liten försmak.

På jobbet fortsätter planeringen inför och jobbar med bytet av webbplattform. Jag är inte alls involverad i projektet egentligen, mer än som bisittare och användare/redaktör. Men jag gick kurs förra veckan och började jobba med en sida. Idag träffade vi en annan redaktör för att diskutera hennes sidor. I morrn ska vi i huvudredaktionen ha workshop i två timmar. Sen är man nog ganska mör. Helgen närmar sig ju. Dessutom har jag haft ganska besvärligt med tumleden idag.

Lunchen tillbringade jag tillsammans med tre herrar och kokt fisk som simmade i hummersås.

Fisk i hummersås

Herrarna är utanför bild. Fisken simmade i hummersås.


Kvällsmaten blev samma som igår
– efter simningen. Och ja! Jag slog rekord idag igen – 24 längder. Det firade jag med att fylla på Actic-kortet med tio simningar.

I kväll tar jag det lugnt tillsammans med katterna. Jag har kört en maskin tvätt, och slängt en soppåse. Och så har jag skruvat i några små skruvar i mina jobbglasögon. Det får räcka.

∼ ♦ ∼

Anna är ledig i helgen. Vi har diskuterat hur vi går vidare med nya Matrummet. Det återstår också ett par saker att fixa vad gäller nya Bokrummet som takrosett och gångjärnen till dörren, men i helgen behöver vi vila och göra andra saker. Vi tänkte försöka hinna se Allt ljus på Uppsala. Det är sista dan på söndag. Därefter släcks allt ner. Jag ska fixa några klappar som ska skickas med snigelpost. Årets första…

Första julklappen 2022

Årets första julklapp 2022.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.