Onsdagen den 16 november 2022: Toppar och dalar och vilja varandra väl


 Kära dagbok…

Om tisdagskvällen finns inte mycket mer att skriva än det jag fick ner igår. Vilken dag det var! Mycket bra. På jobbet hade jag lagom att göra, behövde inte stressa. Det gav mig ork att fixa det som skulle göras på kvällen. Sen var det extra roligt att få göra nåt litet för Annas snälla mamma. Hon blev så glad att jag fick inte bara en kram utan två. Jag har talat om för henne att hon är viktig för mig och igår fick jag ge ett litet tecken på min uppskattning – med betoning på litet, visserligen, och inget jag gjort själv utan herr Uppström. Men ändå.

Friterad camembert på assiett med tillbehör i burkar

En portion friterad camembert gjorde Annas snälla mamma glad.

∼ ♦ ∼

I morse var det lite kyligare igen. Eftersom jag promenerar till och från jobbet och rör på mig är det sällan jag fryser. Jag byltar på mig luvatröja över en tischa och sen lättviktsjacka på den och en av mammas sjalar runt halsen. När det är neråt tre, fyra grader tar jag handskar.

Det är som alltid toppar och dalar på jobbet arbetsmässigt sett. Min arbetsvecka inleds med lugna dalar och slutar med hektiska toppar. Men det går bra. Jag försöker vila i jobbet (sånt som är möjligt när en är rutinerad och har några år på nacken) när jag kan. På så vis får jag kraft att möta topparna.

Jag hann också med en lunchdejt med en trevlig kollega från en annan avdelning. Det blev en del jobbprat, men också bokprat och förevisning av bilder från nya Bokrummet. Lunchmaten lämnade dock en del att önska, det var nån sorts obeskrivlig kycklingröra, serverad av restaurangen i Segis. Nä, i morrn blir det nog Feiroz igen.

Bröd grönsaker och kycklingröra

Dagens lunch bestod av bröd, grönsaker och nån sorts obeskrivlig kycklingröra.

∼ ♦ ∼

Tupp och Vi vill varandra väl gruppen före tuppen

Vi vill varandra väl – gäller både på jobbet och hemma.

Main Street går det framåt i alldeles lagom takt med renoveringen. Vi stöttar varandra, hjälps åt. Det är bara att inse att jag inte är praktiskt lagd, så det blir Fästmön som sköter hantverket. Jag ställer böcker i ordning, flyttar, dammar och sånt. Alltid när jag ska bära har jag handledsstödet på mig och det fungerar bra. Tunga möbler låter jag emellertid bli. Jag fattar verkligen inte hur Anna fixar dem på plats på egen hand… På min renoveringsagenda idag stod att ringa och boka hämtning, tvätt och lämning av tre mattor. Jag ringde (på arbetstid) Svartbäckens mattvätt som jag anlitade med gott resultat i början av 2018 inför flytten till Main Street. De kommer redan i morgon bitti och hämtar tre mattor.

Hemma hade jag tänkt plocka ur bokskåpet och för miljonte gången täcka Annas matbord med böcker. Nu visade det sig att min sambo, på egen hand, plockat ur böcker, flyttat bokskåpet och ställt in böckerna igen… Jag är helt chockad.

Jag har plockat ur diskmaskinen och kört en maskin tvätt. Många tischor blir väldigt dammiga när en håller på med litteratur. Bilen får sitt batteri stödladdat i kväll. Tack till Finske Pinnen för ladd-lektionen!

Med tanke på allt släpande – och pusslande med att få in alla böcker i hyllorna – har jag nog egentligen köpstopp på böcker ett tag. Därför rafsade jag åt mig några pocketar jag hittade på en lånehylla på jobbet.

Tre böcker som jag ska låna från jobbet: Alex, Jessika Jungs saknad och Före fallet

Tre LÅNADE böcker som jag ska läsa.


Men… det kom ett bokpaket  med brevbäraren i morse
och kanske ska det köpas böcker att ge bort i helgen. Nä, totalt köpstopp på böcker går inte.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.