Onsdag kväll den 26 oktober och torsdagen den 27 oktober 2022: Ingen soppatorsk här, inte


 Kära dagbok…

När det blev onsdagskväll kände jag mig ganska risig. Jag har fortfarande ingen feber, men helt klart en infektion i kroppen i form av förkylning och lite hosta. Orken tog bara slut med hissresan ner till källaren med sopor. Fästmön var inte heller så piggelin när hon gick iväg och handlade, men vi överlevde båda två. Det blev en snabb och lätt middag tillsammans i köket – tomatsoppa (köpe) och bröd. Tanken var att Anna skulle koka en egen soppa. Det sparade hon tills idag, för vi blev mätta på var sin skål soppa och brödbulle.

Tomatsoppa och bröd

Bröd och soppa till onsdagsmiddag.

Anna har som bekant tapetserat nya Bokrummet. Jag åtog mig att leta efter ett foto på mina föräldrars malmkrona för att se vilken typ av originalskärmar den hade. Tanken är att den lampan ska hänga kvar där den nu hänger i det som sen ska bli matrum. Det var lagom kvällsarbete för en snorig Toffla. Jag hittade en bild, fast den sa inte så väldans mycket. Roligare var de andra bilderna jag såg, till exempel den av min mamma vid spisen. Året är troligen 1959.

Mamma cirka 1959

Mamma, här kallad husmor av pappa, vid spisen, troligen 1959.


Och den här bilden av mina föräldrar
när de är på nykterhetsfest (!) i maj 1961, pappa uppenbarligen i tjänsten eftersom han håller i en gigantisk kamera.

Pappa och mamma på fest i maj 1961

Pappa och mamma på nyketerhetsfest i maj 1961.


Ja ja, mina kära päron…
Jag var trött och seg och orkade nästan inte ens läsa. Av vännen FEM fick jag låna ett par böcker som i romanform handlar om meditation. Igår grep jag mig an den första boken. Det var väl kanske inte direkt den lättaste litteratur när en är sjuklig… Det blev lite Wordfeud med Anna och sen tidig god natt.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan konfunderad

Hur får allt snor plats i min näsa..?

I morse blev jag väckt av katterna och mitt eget snorande. Jag fattar inte hur allt snor får plats i min näsa. Visserligen har jag en skitstor kran, men ändå. Jag gav katterna mat och lyckades sen somna om lagom till mobillarmet tillrade igång.

Jag stängde av diskmaskinen vi körde igår kväll, men orkade inte plocka ur den. I stället plockade jag ur kattpottorna för dusch och frukost. I morse orkade jag äta upp hela portionen fil. Och äntligen blev det ett glas Pro Viva efteråt – Anna köpte igår!

Citrus sover i zebrafåtöljen under ett webbinarium

Webbinariet var väl sisådär, tyckte Citrus.

Vid jobbdatorn upptäckte jag tidigt i morse ett phishingförsök till tre av de mejlboxar jag bevakar. Jag kunde snabbt anmäla det till säkerhetsavdelningen som blockerade avsändaren. Det var ett inte alltför taffligt försök, måste jag säga, för det såg ut som om det var en chef som var avsändare – namnet var rättstavat och allt.

Resten av dan var lugnare. Hela eftermiddagen var för min del vikt åt ett webbinarium om klarspråk. En del var intressant, en del var nytt, annat var bekant från konferensen jag nyligen besökte i Örebro. Citrus tyckte väl att det var… sisådär. Jag själv plockade upp en del idéer till den utbildning jag ska hålla i tillsammans med en arbetskamrat efter höstlovet. Det är mycket att tänka på, innehåll såväl som teknik.

∼ ♦ ∼

Till lunch blev det varma koppen (ost och broccoli-soppa). Till middag intog jag Annas heta tomatsoppa. Båda sopporna är jättegoda, men så klart den hemgjorda är bäst. 

Annas heta tomatsoppa och boken Ego tenebris

Annas heta tomatsoppa och boken Ego tenebris till torsdagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Under kvällen ska tvättmaskinen få jobba. Det ska inte jag, varken i kväll är i morrn. I morrn har jag tagit flexledigt för att kurera mig. Jag får nämligen varken vara förkyld eller hostig när jag går på måndagseftermiddagens undersökning. Utöver det måste jag göra ett par ärenden under morgondagen som kräver en bilresa. Men mest ska jag vila, vila, vila så jag inte råkar ut för soppatorsk.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.