Torsdag kväll den 27 oktober och fredagen den 28 oktober 2022: En krämpa kommer sällan ensam och det gäller att vara listig


 Kära dagbok…

Nej det vet en ju att så snart en börjar må lite bättre, då händer nåt så att en känner sig sjukare igen. Jag troor att orsaken den här gången var en leverans av grejor till katterna. Kanske inte slickmattan…

Slickmatta till katterna

Slickmattan var nog oskyldig till mina ryggsmärtor.

…utan snarare 40 liters-säcken med kattströ. Den vägde runt 20 kilo och blev levererad till ytterdörren. Därifrån levererade jag den själv till katternas toalett, typ två meter. Det räckte för att rygghelvetet skulle börja jävlas.

Kattströ 40 liter

Den troliga orsaken till rygghelvetet.

 

Zecci Valpolicella Ripasso Superiore 2020

Vin från Motala blev medicin mot ryggen igår.

Därför fick det bli några bitar ost och ett och ett halvt glas vin igår när Fästmön kom hem från jobbet. Skit samma att det var vägning i morse. Dessutom skulle jag vara flexledig från jobbet för att vila så jag blev frisk.

Att dricka vin när en har ont är en farlig, men fungerande medicin – i alla fall så tillvida att jag kunde sova. Sen blev ryggen värre än värst under fredagen…

Vinet hade jag köpt i Motala och vi har druckit en tidigare årgång av det. Denna var lika bra!

 

 

∼ ♦ ∼

Boken Ego tenebris och kaffe på sängen

Fredagsstart.

Ja det blev sovmorgon i morse och det var väl skönt, men inte för ryggen. Jag vaknade inte förrän vid åtta-tiden. Då blev det en stunds läsning i min bok på gång och kaffe på sängen medan vi småpratade och planerade dan. För även om jag behövde vila och kurera mig kommer ingen mat, mediciner och annat hem till oss av sig självt. 

Efter dusch och frukost skjutsade jag Anna till Bauhaus och fortsatte själv till Rusta. Där köpte jag fyra lådor kattmat (två stora och en liten) och passade på att bli medlem. Kattmaten våra katter äter är nämligen betydligt billigare där än på nån livsmedelsaffär.

På Bauhaus letade vi en god stund efter de lister vi ville ha till nya Bokrummet. Till sist hittade vi dem och lite annat som behövs. Anna var nog sugen på att sätta upp dem i kväll, men vi behöver hjälpas åt och min rygg klarar inte det. Vi får njuta av att se hur fint det kan bli.

Anna provar taklist till nya Bokrummet

Så här fint kan det bli med taklister i nya Bokrurmmet.

 

Anna och Halloweenspöke på ICA Gnista

Annas baksida och ett busigt Halloweenspöke i Gnista.

Efter skenandet på Bauhaus – som i och för sig var bra för min onda rygg – for vi till ICA Gnista för matinköp. Jag hängde på varuvagnen medan Anna plockade den full. En bild hann jag ta när ingen såg.

Ett besök på apoteket gav inte önskat resultatAnna försökte få expressleverans till ett apotek närmare oss. Tyvärr gick det inget vidare, men eftersom jag är ombud åt Anna kan nog jag hämta medicinen i morrn. Det är bra för då kommer jag ut och rör på mig.

Vi åkte hem och lastade av alla grejor. Anna fick bära det mesta och jag fick hjälp av både Anna och grannar med såväl grindöppning och -stängning som i- och urhakaning av porten. Jag känner mig hundraårig… Belöningen blev en riktig go-fika med otroligt söt morotskaka och kardemummakaffe.

Kaffe och morotskaka

Kaffe och morotskaka behövdes idag.

∼ ♦ ∼

Till middag blir det räkstubbe. Veckans vägning är ju redan gjord, så nu kan vi frossa. Förra veckan kunde jag inte väga mig så jag fick jämföra med siffrorna från två veckor sen. Jag har gått ner i vikt, typ 200 gram. Mängden fett har ökat med nästan tre procent och muskelmassan minskat med lika mycket. Mängden vatten var över två procent lägre än för två veckor sen. Bentäthet hade minskat två tiondelar. BMI var samma. Så ja ja.. jag får ändå vara nöjd. Jag har ju inte kunnat röra på mig så mycket den här veckan, men jag har i alla fall inte gått upp i vikt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.