Tisdag kväll den 25 oktober och onsdagen den 26 oktober 2022: En vanlig, jävla förkylning och lite dålig aptit, bara (morotskaka går bra)


 Kära dagbok…

Varma mackor och boken The new husband

Tisdagsmiddag.

Tisdagskvällen blev lugn och jag gjorde inte många knop. Jag åt middag bestående av varma mackor med makrill, svarta oliver och ost respektive kalkon, tomatsås från makrillen och ost. Nej, finns det inte tomater får en använda tomatsås. Det gick bra. Jag trodde inte att jag skulle vara så hungrig, men alla tre mackorna åt jag upp. I morse blev det samma som igår, dock: jag orkade inte äta upp hela skålen med fil, flingor och bär. Halva sparade jag till lunch även idag. Perfekt! Jag orkar nämligen inte ta mig ut för att handla nåt med mer substans. Samtidigt är aptiten inte på topp, så det räcker med nåt litet. Till middag i kväll kan det bli varma koppen eller soppa och en macka, kanske.

Jag ringde Annas snälla mamma på kvällen och pratade en stund. Hon skulle iväg på en utflykt med en av sina systrar. Det är bra att hon gör saker, tycker jag. Min egen mamma blev så ensam på äldre dar. Hon läste lite och såg på TV. Det gör Annas snälla mamma också, men hon umgås med sina systrar, gör utflykter, åker på shoppingturer etc. Det är nog enklare att vara aktiv när en har sällskap.

Vidare hade jag sms-kontakt med vännen FEM och mammakusinen M. FEM och Finske Pinnen mår bra, är inte förkylda. Mammakusinen M, däremot, mår allt annat än bra. Hon skickade en ganska läskig bild på den senaste åkomman. Stackare! Och så gnäller jag här, kära dagbok, över en vanlig, jävla förkylning… Eller… så mycket har jag nog inte gnällt egentligen. Jag konstaterar mest att näsan rinner, halsen svider och jag är feberfri. Det går bra att jobba på distans, det orkar jag. Dålig aptit gör inget, för jag behöver inte äta så mycket när jag inte rör på mig så som jag brukar.

Bitmoji Im sick

Jag är lite sjuk, men orkar jobba på distans.

 

Novembernumret av Antik o Auktion

Novembermys i senaste numret av Antiktidningen.

Det blev en hel del läst igår kväll, såväl min bok på gång som senaste numret av Antiktidningen. Temat för numret var novembermys. Jag kom till nån sorts ro. Och så hade jag kontakt med en arbetskamrat som ger mig positiv energi.

Fästmön ville inte bli hämtad med bil – jag erbjöd mig eftersom det regnade lite och hon inte slutade förrän 21.30. Sen pratade hon om sitt jobb och jag berättade vad hennes mamma hade sagt. Därefter blev det god natt ganska tidigt.

∼ ♦ ∼

I morse skulle vi upp båda två. Anna gick upp före mig och gav katterna mat. Jag tömde kattpottorna och samlade ihop sopor. När jag kom ut ur duschen skulle Anna ge sig iväg. Hon åt frukost på jobbet. Jag slevade i mig lite fil och läste lokalblaskan. Citrus höll mig sällskap och följde sen med in till Bokrummet. Katten la sig i Zebrafåtöljen bakom min skrivbordsstol och snusade, jag satte mig vid jobbdatorn.

Citrus på fällen i Zebrafåtöljen

Citrus, mitt sällskap under arbetsdagen.


Idag stod det tre möten på agendan, alla via Zoom för min del.
Det är jättebra att det fungerar! Och i morrn eftermiddag ska jag delta i ett webbinarium, också det via Zoom. Igår eftermiddag hade jag ett möte med en arbetskamrat, h*n energipåfyllaren, om en utbildning vi ska ha tillsammans i november. Den blir också via Zoom eftersom inbjudan har gått ut till så många. Idag fick jag veta att det är över 90 personer anmälda…

Jag var ganska slut efter dans sista möte, så det passade finfint att Anna kom hem och bjöd på go-fika. Morötter är ju nyttiga och jag åt morotskaka med nöje. Kaka nummer två sparade jag till senare. Detta gav mig energi att jobba en timme till. Medan Anna gick och handlade släpade jag mig ner i källaren med dagens sopor. Ja ja, jag åkte hiss.

Morotskaka och kaffe

Morötter är nyttiga, alltså måste morotskaka också vara det.


I kväll blir det lugna puckar
och troligen soppa till middag. Men ärligt talat blev jag ganska mätt av kakan.

∼ ♦ ∼

Medan jag slafsade i mig lunchen idag blev det bokbyte, för jag hade bara några få sidor kvar. Nu har bytet gått från en psykologisk thriller med relationsfokus till en bok om medition och när hemmets trygga vrå är allt annat än säker

Böckerna The new husband och Ego tenebris

Bokbyte från psykologisk thriller med relationsfokus till en bok om när hemmets trygga vrå inte är säker.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 25 oktober och onsdagen den 26 oktober 2022: En vanlig, jävla förkylning och lite dålig aptit, bara (morotskaka går bra)

 1. Attans att en förkylning är på besök… jag tror inte jag varit förkyld sedan hösten INNAN pandemin.. ta i trä 🙂 Igår fick jag min framflyttade fjärde spruta, hittills har jag sluppit ”känningar” av den, som jag hört att fler fått nu med den uppgraderade varianten.

  Krya på dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har varit förkyld tre gånger sen juni. Har visst ingen motståndskraft alls. Men fjärde vaccindosen fick jag för snart en månad sen. Slapp känningar av den, tack och lov.
   Tack. I morrn ska jag vara flexledig och kurera mig.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.