Pappas 95:e födelsedag 2022: Från intensiva, visionära dagar till lugna, lediga


 Kära dagbok…

Carlsson o Åqvist läder skodon Örebro

Ett av Örebros fina gamla hus.

I morse var jag stentrött. Jag är stentrött även nu i kväll. Det har varit intensiva dagar, lärorika, men min ork tog slut runt lunchtid idag. Jag var så trött att det pep och susade i örona efter allt prat och alla ljud. Men vilka toppenarbetskamrater jag fick hänga med på Sitevisiondagarna 2022 i Örebro. Och Örebro… sån fin stad! Dit åker jag gärna igen.

Tre föredrag lyssnade jag på idag. Men så var jag ju tvungen att checka ut både från hotellrummet och från parkeringsplatsen. Därför blev det en rätt slabbig lunch på Brändåsen. Nä, jag åt inte upp maten idag heller. Halloumiburgaren var OK, fast jag åt inte brödlocket, dippen eller alla strips.

∼ ♦ ∼

Det gick snabbt att köra ner till Motala, snabbare än jag trodde. Och eftersom det var en sån vacker och solig höstdag åkte jag genom Varamon. Jag stannade en stund och tog några bilder.

Men det var ju pappas 95-årsdag idag. Jag åkte till Fina blomsterrum och köpte ett vitt ljungträd och ett rosa. Dessutom var de så gulliga att jag fick låna deras personaltoalett. Bra det, för annars hade det skett en olycka på kyrkogården. De har gjort så fint på Motala griftegård och idag hade jag turen att möta några av dem som arbetar där – och tacka. Jag tror att de blev glada. Märkligt nog hittade jag inte tillståndet att få köra upp på kyrkogården. Det har alltid legat i bilen, men idag var det som bortblåst. Jag tror att det var pappa som busade med mig – eller tyckte att jag nog inte skulle använda ett tillstånd som gällde min mamma, död sen sex år…

Ljungträd vid graven på pappas 95årsdag

Ljungträd till 95-åringen, mamma och mina morföräldrar.


Så körde jag ner bilen till Workshop Road
och promenerade upp till stan. Eller först till hamnen där jag fotade lite till (gissa vad!) och fikade. Jag bokade bord för middag på Rönnerdahls för mig och en vän i morgon kväll.

Innan jag gick tillbaka till Workshop Road hoppade jag in i en skoaffär, slog på stort och köpte mig ett par boots.

Nya boots

Nya boots, minsann.


När vännen FEM kom hem åkte vi och handlade lite frukost och gött.
Hon och Finske Pinnen delade en pizza, jag nöjde mig med kaffe och två ostmackor. Men nu blir det en calvados med Pinnen.

∼ ♦ ∼

I morrn är det torsdag och jag är ledig. På min agenda står att införskaffa en flaska rödvin samt äta middag med en vän. Middagsbord till fredag kväll för ett större gäng är också bokat.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.