Fredag kväll den 7 oktober och lördagen den 8 oktober 2022: AW med UIT och höstmys på egen hand


 Kära dagbok…

Igår kväll skulle jag alltså stråla samman med delar av min förra avdelning på jobbet. Lite nervös var jag allt, men så tänkte jag att arrangören nog skulle se till att det bara blev ”snälla” som deltog. Två var nya i gänget och jättetrevliga. Utöver dessa var det åtta personer och så jag som trängde ihop oss vid Taps längsta bord. Det blev några jättetrevliga timmar och visst, en hel del jobbprat, men även andra samtalsämnen. Just dessa personer har jag inte alls vare sig svårt att jobba med eller umgås med. Jag ångrar inte att jag hängde på, för jag hade en finfin kväll. Timmarna rasslade på. Ursprungligen var det sagt att vi skulle ses klockan 16 till max klockan 20. Det blev snarare klockan 17 till 22. Några bröt upp före mig, några satt kvar när jag gick hem, trött, glad och stimulerad av social samvaro och trevligt umgänge. Öl blev det fem stycken. Den tyska var godast. En öl gav mig ruttna ägg-andedräkt, tyckte jag. Men roligt att prova olika sorter.

Jag gick hem genom ett blåsigt Uppsala i höstskrud och tog ett par bilder, förstås.

 

Hemkommen dukade jag fram en ostassiett och tog ett glas rött. Katterna var jättesugna på bajsost (ett par av ostarna stank), men fick nöja sig med sin egen mat och sitt eget partygodis. Jag glodde på ett gammalt avsnitt av Frost innan jag borstade tanden och gick och la mig. Jag tror att jag somnade tvärt.

Ostassiett ett glas rött och boken Ex Libris

Ostassiett med vin och bok.

∼ ♦ ∼

Boken Ex Libris och kaffe på sängen

Lördagsstart.

I morse ville katterna ha mat klockan sex. Jag stapplade upp och gav dem och rasade sen ner i sängen igen och sov tills klockan var över åtta. Då blev det kattpottömning och kaffebryggning. En stund senare låg jag i sängen och läste, kollade Instagram och smsade med Fästmön. Handleden är väldigt ond idag, så jag ska försöka att varken mobilsurfa eller skriva för länge på datorn. Det får bli i små doser under dan, helt enkelt.

Efter en regnig och blåsig natt visade sig solen visat i Uppsala, minsann. Då kan en inte sitta inomhus.

Innan jag gick ut kom jag på att jag behövde vattna krukväxterna. Det hade jag inte gjort på hela veckan och jag vet att Anna är rädd om sina växter. De flesta som jag hade med mig när vi flyttade ihop är döa och kastade, bara några kaktusar, en aloe vera, ett penningträd, nån porslinsblomma, en garderobsblomma och en av mammas orkidéer lever ännu. Just som jag gick här och skvätte ringde mobilen. Det var Anna som hade en minut över för mig. Vi pratade lite kort bara, för hon blev snart upptagen igen och jag ville ju vattna och gå ut.

Jag hade ett par ärenden, bland annat skulle jag köpa en kalender till min filofax (ja, jag är analog likväl som digital) och ett kalenderblock till farmors kalenderflicka i köket. Trodde att jag styrde stegen till Böcker och bläck, som varit inhyst hos Litteraturens hus i åhuset intill Walmstedtska gården. Icke längre dock, trots att skylten mot Sysslomansgatan satt kvar. I stället fick jag möjlighet att kika på utställningen Rum för motstånd. Bland annat lärde jag mig mer om paret Langlets insatser. Utställningen är bara kvar till i morgon, söndag, och är en del av PEN-kongressen som har varit här i stan.

Efter utställlningen kände jag mig lite matt, svag och kallsvettades. Men jag gick till Uppsala Bokhandel och köpte det jag skulle …och lite till. Därefter fortsatte jag till Luthagens livs för att köpa mat, bär och godis – det är ju lördag.

Det var en skön och solig höstdag, lite kylig vind, så där, men jag orkade inte gå så mycket mer än hem igen. Lite ljus och luft fick jag i alla fall.


På eftermiddagen tog jag fram min fotmassagemaskin
och satt med fötterna i den medan jag drack kaffe, åt lördagsgodis och läste. Det blev bokbyte från den lilla essäboken för passionerade bokälskare till en spänningsroman i sjukhusmiljö.

Böckerna Ex libris och Det första skottet det sista steget

Bokbyte i eftermiddags från en bok för passionerade bokälskare till en spänningsroman i sjukhusmiljö.

Jag orkade faktiskt dammsuga efter fotmassagen och eftermiddagsfikat. En stunds läsning följdes av att jag öppnade ett födelsedagsvin från Biografmaskinisten för att vinet skulle luftas. Ett särskilt inlägg kommer om det vinet senare!!! Sen dukade jag fram förrätt. Det blev en halvrisig avocado samt laxpaté med romsås. Till förrätten drack jag ett glas chardonnay. Huvudrätten bestod av kycklingwok med japansk soja och det var förstås till den jag drack födelsedagsvinet. Lite senare på kvällen, efter att ha sett en Agatha Christie-dokumentär på SvT Play, blev det ostassiett till vinet.

∼ ♦ ∼

Vad händer i morrn? Jag har inga direkta planer, men kanske hörs Annas snälla mamma och jag av. Anna kommer hem ganska sent i morrn kväll.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis… Anna fick minsann spännande post igår. Själv fick jag ett kit för självprovtagning. Asså om jag kunde få hjälp av vården med det jag plågas av, det vill säga handleden, i stället för att jag ska ägna mig åt egenvård och egenprovtagning… Nä, den där 60-årspresenten från regionen ville jag inte ha. Hålla på och kladda med bajs hemma – det står att man ska bajsa på en tidning – nej tack!

Instruktion för avföringsprov

Nej tack. Jag vill inte kladda med bajs, Region Uppsala, jag vill ha hjälp med min onda handled.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.