Lördag kväll den 1 oktober och söndagen den 2 oktober 2022: Mysig hemmakväll och söndagsrusk


 Kära dagbok…

Att försöka toppa Fästmöns matlagning låter sig inte göras. Då är det tur att en kan få hjälp från Korgtassen. Jag köpte deras goda gotländska fisksoppa och serverade den tillsammans med vitlöksbaguette till middag. Till maten drack jag ett glas chardonnay, medan Anna höll sig till vatten. Hon mådde inte helt bra på kvällen, men hade ändå lovat att gå och jobba idag på söndagen. Själv mår jag för övrigt finfint efter vaccinet. Har bara haft lite ont i muskeln i armen där jag blev stucken. Värken i benen, foten och handleden är ju nåt annat jag dras med alltid numera.

Till kaffet på maten blev det var sin liten godispåse. Lite senare tog vi några bitar ost och ett glas Equivoq. Anna ville bara ha ett halvt eftersom hon som sagt inte kände sig helt OK. Vi kollade den uppföljande delen av Tyst vittne. Vi såg ju på del tre på TV i fredags, men ville gärna se hur det hela slutade.


Anna
satt vid datorn och fixade med sina bilder,
jag satt mest och läste. Hittade ett fantastiskt Ruth-citat i min bok på gång. Ruth är den där karaktären som verkar fullständigt galen, men som säger sanningar och samtidigt, nånstans, är kristallklar. Hon är min favoritkaraktär i Gamache-serien.

Ruthcitat ur Hus av glas

Ruth är min favoritkaraktär i Gamache-serien.

 

Citrus i mitt knä

Citrus hoppade upp i mitt knä och värmde mina onda ben.

Och kan du tänka dig, kära dagbok, efter en lång stunds, tvekan… år, nästan… hoppade Citrus upp i mitt knä och låg och spann. Jag fick klia henne lite och hon låg och värmde mina onda ben så gott. Men sen hittade jag en liten tova på ett lår och pillade på den. Det gillade hon inte utan hoppade ner. Fast ändå. Så mysigt med kissan i knäet.

Utöver det beställde jag en liten ”medalj” till mig själv, i fruktansvärd färg, visserligen, men för att uppmuntra mig och min simning. Det blev ju hela 18 längder igår, den sjätte gången den här hösten som jag var iväg och simmade. Betänk då att jag bara pallade tio gånger första gången. Jag orkar mer och mer!

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag av en åskknall. Ja jag hoppas att det var det och inte skottlossning igen. Regnet smattrade mot fönster och tak. Jag klev upp för att kolla att katterna var OK. De sov gott, visade inte att de var rädda. Jag tömde deras pottor medan kaffet puttrade i bryggaren. Sen blev det som vanligt läsning och kaffe på sängen denna söndagsmorgon.  


Jag känner av ryggen lite idag
, så egentligen borde jag ut och gå. Vädret lockar inte så värst till det även om höstfärgerna är vackra. Jag ska i stället ta bilen och åka och handla lite, mest kattmat. Katterna är inne i en period när de äter jättemycket.

Höst i allén från fönstret i Pojkrummet

Vackra höstfärger i allén, men ingen skönt promenadväder.


Kanske torkar jag av lite i badrummet också,
det behövs alltid. Resten av tiden tar jag det lugnt och slappar, läser min kriminalroman – en perfekt sysselsättning denna ruskiga söndag. Det blir dessutom en liten promenad i kväll när vi går till Byblos för att äta middag med Annas snälla mamma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 1 oktober och söndagen den 2 oktober 2022: Mysig hemmakväll och söndagsrusk

 1. En kriminalroman sitter aldrig fel;) Hoppas att du får en bra start på kommande vecka. Kram❤️

  Gilla

 2. Skönt med lugna slappahelger 🙂

  Men, duktiga du, som simmar längre och längre !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är skönt att ha två lediga dar så att en kan fördela nytta och nöje under dessa. Nu hann och orkade jag ju dammsuga på fredagskvällen, hade bara köket kvar på lördagen och badrummet tog jag söndagen. Så hann jag både vila och slappa. 🙂
   Jepp, jag känner mig jätteduktig och har nätshoppat en liten belöning till mig själv (nej, inte en bok). 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.