Måndag kväll den 19 september och tisdagen den 20 september 2022: Pratkväll och jobbdag


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan No

Nej, nu får hon bli frisk, vännen FEM!

Måndagskvällen blev en riktig pratkväll. Det var härligt! Jag kan uppskatta tystnad när jag jobbar eller försöker sova eller bara är väldigt trött. Men ibland vill jag prata. Först telefonerade jag med vännen FEM som jag inte hört av på ett bra tag. Det visade sig att hon har varit/är sjuk och ska börja jobba i morrn, hemifrån. Jobbigt när infektionerna avlöser varandra och de beror på virus, dock inte covid. Nu hoppas jag att hon tillfrisknar ordentligt tills hennes gamle kömpis dyker upp i oktober.

Gigantisk resväska

Min gigantiska resväska är nog snäppet större än Annas snälla dotters.

Nånstans vid 19.30-tiden dök Annas snälla dotter upp med en fullpackad, gigantisk resväska som jag inte kunde rubba. Det blev också en bra pratstund. Jag skulle vara jätteglad om jag hade en storasyster som hon! Men jag har ingen syster alls. Och föräldralös är jag ju. Vissa dar är jag bra vilse i tillvaron trots att jag är vuxen. Jag har liksom ingen familj att rådfråga. Men jag har goda vänner och det är ju inte heller dumt.

Det blev ett halvt öga och lika mycket öraDet sitter i väggarna, så jag får nog se om programmet.

Fästmön kom hem efter 21.30. Vi pratade också en liten stund, med betoning på lite. Hon vill förstås umgås med sin dotter så mycket som möjligt eftersom de inte ses så ofta. Nu ska Anna åka på besök i början av oktober. Det blir nog bra och roligt för alla. Själv längtar jag efter min egen resa neråt landet. Tänk att jag trodde väl aldrig att jag skulle känna så…

∼ ♦ ∼

Katterna krafsade tidigt på sovrumsdörren i morse. En halvtimme före larmet gav jag upp och de fick mat. Sen la jag mig igen – och lyckades somna om. Så är det visst alltid när jag ska upp och jobba. Eftersom jag hade börjat tömma kattpottorna igår kväll fortsatte jag på morgonen och sen kastade jag givetvis kattskiten på väg till jobbet.

Lucifer och Citrus äter

Tisslingarna fick mat tidigt i morse.

 

Energibar oates and dates

En arbetskamrat tackade för hjälpen – när jag bäst behövde energi.

Paraplyet släpade jag med till jobbet som vanligt, men regnet verkade ha sinat efter nattens oväder. Fram på förmiddagen blev det till och med soligt. När jag kom till jobbet och startade utrustningen fick jag ingen kontakt med nätet först. Fruktansvärt stressande. En i min grupp är sjuk, två jobbade hemifrån, så jag kände mig lite decimerad. Idag var det skönt nog bara ett möte på agendan, så jag kunde jobba på rätt bra. Men det var en hård kamp mot systemen och jag fick stötta en arbetskamrat. H*n blev så glad att hon gav mig en energibar som tack för hjälpen – just när jag själv behövde extra energi på eftermiddagen.

I morrn är det full mötesdag. På kvällen blir det föreläsning i universitetsaulan. Kissarna får vara ensamma mycket den dan. På torsdag har vi avdelningsmöte från klockan 10 till 15. Därefter blir det simning för mig, bestämde jag igår. På fredag är det två möten, varav ett är ganska viktigt. Det blir fint att avsluta arbetsveckan med en klippning.

Till lunch idag blev det raggmunk på Feiroz. Lite slafsiga var ”munkarna” och killen som serverade la på ruccola. Jag protesterade och flyttade salladen till assietten. Annars var det inget fel på smaken och kaffet efteråt får högsta omdöme!

Raggmunk

Lits slafsig, men god raggmunk till lunch idag.

∼ ♦ ∼

För att pigga upp mig i höstmörkret har jag nätshoppat tre nyutkomna spänningsromaner. Jag borde nog ha lagt band på mig, men det är sååå svååårt

 

Avslutningsvis… Igår hittade jag ett gäng spara energi-tips som jag la ut på Instagram med en fråga om hur andra gör. Det blev en lavin med svar. Undras om det blir det här också..? Följer du dessa energispartips eller inte, eller gör du nåt annat???

Tips för att spara energi

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.