Tisdag kväll den 6 september och onsdagen den 7 september 2022: Mycket att göra = lite tid att tänka


 Kära dagbok…

Vad ska man säga om gårdagskvällen? Det finns inte mycket att berätta. Jag gjorde mina kvällsmackor, Fästmön kom med en mugg kaffe där jag satt vid datorn. Sen gick jag ut på balkongen och åt och läste. En kollega och jag hade världens Wordfeudmatch igång. Jag blev helt utmattad.

Det blev bokbyte och den japanska boken jag läste på engelska tog sig lite i slutet. Men ändå. Den var inte riktigt min typ av bok. Nu läser jag en svensk rysare. Jag vet inte varifrån eller hur jag fick höra talas om den, men den har börjat riktigt bra.

Böckerna Before the coffee gets cold och Grävlingen

Bokbyte från japansk bok på engelska till svensk rysare.


Sen innehåller den dessvärre sånt persongalleri
som finns i mitt verkliga liv. Det blev lite tufft igår när jag upptäckte det. Jag försökte skratta åt det och göra en rolig grej av det, men skrattet fastnade i halsen. Jag gick och la mig tidigt.

Jättebebis i Grävlingen

Jättebebisar tycks förfölja mig och finns även i litteraturen.


I stället kom gråten.
Stilla tårar över mina tillkortakommanden som människa. Det jag önskar av andra och det andra önskar av mig tycks inte kunna mötas. Kort sagt: jag är värdelös på vissa relationer. Det är med stor sorg i hjärtat jag tvingas konstatera att jag står inför ett nytt misslyckande. Jag dör inifrån och ut. En liten framgång för mig personligen är emellertid att jag i alla fall i morse bad en person om ursäkt. Även om man är ledsen och arg får man inte bete sig illa mot människor som är snälla och harmlösa.

∼ ♦ ∼

Det finns i alla fall folk som vill vara med mig. Två luncher med före detta kollegor är nu inbokade i morrn respektive senare i månaden. Idag var jag inställd på lunch med Grävlingen, men fick sällskap av före detta kollegorna M och F. Jag funderar på vilken dag jag ska simma den här veckan. Det lutar åt morgondagen. Vi har visserligen en uppvaktning på jobbet på eftermiddagen, men jag kan nog ändå gå skapligt och ta ut min friskvårdstimme.

Kycklinglunch med boken Grävlingen

Kycklinglunch med Grävlingen – fast bara en kort stund. Sen fick jag mänskligt sällskap av M och F.


Idag var det möten en stor del av eftermiddagen
samt en avtackning för en kollega på en annan avdelning. Och i kväll har jag styrelsemöte med efterföljande protokollskrivning. Jag har också kört en maskin tvätt och hängt tvätten. Mycket att göra = lite tid att tänka.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 6 september och onsdagen den 7 september 2022: Mycket att göra = lite tid att tänka

 1. Såklart att det finns människor som vill vara med dig. ja jisses, jag brister verkligen i humöret ibland också, vi är ju inte mer än människor…Vet du vad jag gjorde i dag? Tog ett dopp i sjön. KALLT, men otroligt uppfriskande. Kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jag vet ett par stycken i alla fall.
   Önskar jag hade en sjö nära att hoppa i, Fyrisån är inte så lockande. Men baddräkten är med och det blir simning i inomhusbassäng senare i eftermiddag.

   Gillad av 1 person

 2. Det låter trevligt att få lunchsällskap, jag hade sett fram emot det nu när jag är på kontoret fler dar i rad, men det verkar som dom flesta jobbar hemifrån..(av mina kollegor jag brukar umgås med) nåja, det brukar vara några här så det är nog lite tillfälligt bara, men tyst och ödsligt när man är van att här var liv och rörelse för två år sen..
  Jag passar iaf på att sätta mig en halvtimme i massagestolen varje dag, med en ljudbok i örat, DET är avkopplande 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är trevligt att få prata en stund. Idag ska jag luncha med två ANDRA före detta kollegor och de kan både prata och lyfta ens humör. 😛

   Sen blir det simning mot slutet av dan.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.