Fredag kväll den 26 augusti och lördagen den 27 augusti 2022: HURRA, liksom


 Kära dagbok…

Nån middag blev det inte igår kväll, jag var alldeles för mätt efter lunchen. Jag fick sms om att jag kunde joina på ett hamburgerställe efter jobbet. Det gjorde jag visserligen, men intog bara en kall öl. Det var en varm fredagseftermiddag. Jag hade helst av allt satt mig på en uteservering och sippat på nån godare dryck. På hemvägen tittade jag emellertid in till Centralbadet för att inhämta några fakta om simning, så sen blev det bara den där ölen på hamburgerstället.

Men lite smaskens blev det senare igår kväll i alla fall. Det det blev vin, ost och kex på balkongen. Senare några rader choklad till filmen The Bookshop (2017). Filmen var visst riktigt sömnpiller och 50 procent av oss som tittade här somnade. Det var verkligen ingen actionrulle, mer en långsam, sorglig historia om en änka som ville öppna en bokhandel.

∼ ♦ ∼

I morse tyckte katterna att det var frukostdags vid 5.30. En timme stod jag ut med deras jamande och krafsande. Sen gick jag upp och gav dem mat. Somna om kunde jag förstås inte. Nästa gång jag gick upp var det för att sätta på kaffe. Då hade en av dem spytt. Den roliga skämtteckningen jag såg igår blev liksom verklig… Det var bara att torka spya. När jag ändå var igång torkade jag två golv också, tömde kattpottorna, sopade och startade en tvättmaskin. Det blev ytterligare ett par maskiner på eftermiddagen.

Sen kröp jag ner en stund i sängen för att läsa och dricka kaffe. Även en sån som jag vill känna att jag är ledig. Jag kände mig lite grann som de slokande ballongerna som bilder ordet HURRA. Det är det första jag ser när jag slår upp ögonen om morgnarna. HURRA, liksom…

Slokande hurraballonger

Känner mig lika slokande som dessa…

Bokbyte blev det i alla fall i morse. Jag läste ut en riktigt bra brittisk bok med flera intressanta teman som rasism, starka kvinnor och HBTQI. Eftersom boken jag skulle få för recension inte har kommit ännu, greppade jag en liten skojslig bok om en fjärtande man. Den boken fick jag via post från en bloggvän i maj.

∼ ♦ ∼

Kära dagbok, minns du den här som jag köpte förra lördagen?

Baddräkt

Inköpt förra lördagen, invigd idag.


Idag har den kommit till användning för första gången.
Det var säkert 100 år sen jag var på Centralbadet, men på förmiddagen var jag där. På utsidan ser det inte mycket ut för världen, men det är mycket finare inomhus än skylten ger sken av. Jag körde inte alltför hårt. Det blev tio längder och därefter först ångbastu, sen vanlig bastu och sist dusch. Klippkort är inhandlat och nu har jag nio gånger kvar att simma på det. Simkort för kroppen. Två lås har jag också köpt. Ett gummiband till nycklarna fick jag. Jag kände mig jättedum och tafatt och inte så lite rädd. Nu har jag kommit över det första svåra steget. Jag är mycket nöjd. Tack till vännen som hejade PÅ mig! Hurra, liksom…

Badskylt

Det var 100 år sen sist. Badet är mycket finare inomhus än skylten ger sken av!

Och när en har gjort nåt bra ska en väl få njuta lite? Det blev läsning på balkongen och go-fika med choklad- och hallonbakelse. Som en kompis skrev, nästa gång simmar jag 20 längder och då får jag en hel tårta.

I kväll blir det rester från frysen för min del (kyckling) kompletterat med en del av mina sambors potatisgratäng. Men nu ska jag plocka ur diskmaskinen och stänga ner datorn – åskoväder närmar sig.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, HBTQ, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.