Fredagen den 19 augusti 2022: God morgon, god förmiddag eller god (h)jul, rentav


 Kära dagbok…

Lucifer avslappnad närbild

Lucifer och jag tar det lugnt.

Fredag och min första arbetsvecka på plats efter semestern är avklarad. Med den hetta som råder har det varit tufft. Jag är glad att vi har det svalt på jobbet. Men allt runt omkring är inte lika svalt. Det går inte att ha normal takt. De flesta av oss måste tagga ner. Jag tar mycket god tid på mig om vardagsmorgnarna, över en timme hemma med dusch, frukost och övriga morgonbestyr. 

Katterna tar det också lugnt på dagtid. Sent på kvällarna blir de busiga och leker, men dagtid är de ofta som borta för världen. Igår kväll låg Lucifer och halvsov ute på balkongen när jag satt och läste. Han var så där mysigt avslappnad och gosig och jag fick klia honom medan han spann som en motor.

Den här morgonen blev jag extra sen till jobbet. Morgonen var för övrigt mer klibbig än igår. När jag mötte Stora A i entrén på jobbet hälsade jag med orden i rubriken. Stora A kom nämligen bärande på ett hjul… Och egentligen var det inte det konstigaste. Lite senare på förmiddagen bar Stora A på två byxben…

Cykelhjul på kullerstenar

God (h)jul i morse.


Min jobbdator började leva sitt eget liv
en stund efter att jag hade startat den. Det kändes inte bra. Kanske den drabbats av hettan också? Eller nej, det var datorfabrikanten som skickade ut uppdateringar. Det är läskigt för det känns som om nån tar över datorn. Det har hänt en gång tidigare och då fick supporten rycka in.

På eftermiddagen hade jag en friskvårdsaktivitet för mig själv och mina fötter. Efter den gav jag mig ledigt för att kunna gå hem och vila en stund innan fredagskvällens konsert. Då ska jag alltså i princip tillbaka till jobbet. Det här inlägget är därför tidsinställt.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan förtvivlad

Siffrorna är orättvisa!

Fredag är vägningsdag, det är sen gammalt. I morse var det inte roligt alls att se resultatet. Med tanke på att jag inte har fuskat nånting den här veckan mer än en kväll när jag drack en starköl till maten (sallad) och att jag har rört på mig betydligt mer än vanligt kändes siffrorna… orättvisa.

Jag har gått upp ett kilo sen förra fredagen. Fettmängden har dock minskat med nästan en procent. Muskelmassan och mängden vatten i kroppen har ökat lika mycket. Benmassan har ökat med en tiondel. BMI ökade med tre (!) tiondelar. Nu måste jag fundera hur jag ska gå vidare… Alltså gå ner i vikt… Nånting jag har funderat länge på att göra är att simma påCentralbadet. I helgen kanske jag får jaga ny baddräkt för ändamålet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Musik, Personligt, Trams och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.