Torsdagen den 18 augusti 2022: Hemma, klämma och..?


 Kära dagbok…

Hemmajobb

Jobb hemifrån ett par timmar i morse.

Så underbart med en natt när jag fick sova nästan hela tiden. En gång var jag uppe och ett par mindre hostattacker fick jag, inte mer. Hostan sitter emellertid kvar i bröstet och det är förstås inte bra. Att få slippa hosta en natt är bra – eller i alla fall skönt. Jag var så pigg att jag tömde kattpottorna och fyllde på sand.

På tal om bröst jobbade jag hemifrån ett tag eftersom jag blivit kallad till mammografi mitt på förmiddagen. Idiotisk tid när en jobbar kontorstid och först tänkte jag avboka eller möjligen boka om. Sen tänkte jag om. Varför ska inte jag gå på den här undersökningen när alla (?) andra i min omgivning på jobbet och privat går? I morse stressade jag därför inte iväg till jobbet, men duschade och åt frukost på balkongen innan jag satte mig vid min privata dator för att jobba. Jag hade också med mig en del papper som jag skulle läsa igenom. Skönt att kunna göra det i lugn och ro utan att ha nån som prasslar, tuggar tuggummi, skramlar, pratar och bara låter i bakgrunden (för att inte tala om mobiltelefoner som inte är satta på ljudlöst…). Ja, jag är lättstörd, men ja, det går för det mesta bra att jobba i öppet landskap – bättre än jag trodde.

Sen gick jag då iväg för mitt besök i vården. Vädret var OK, ganska mulet och kvavt, men inte riktigt lika klibbigt som de två senaste dagarna. Mitt emot det gamla sjukhuset där min farmor opererade gallan på 1960-talet (!) och dit jag nu skulle med kardullerna såg jag ett fruktansvärt fult bygge – ett parkeringsgarage med bostäder ovanpå. Vem faaan vill bo så? Uppenbarlingen flera, för lägenheterna såg bebodda ut från utsidan.

Parkeringshus med bostäder över

Fy faaan så fult.

Två kroppsdelar på min front klämdes rejält (kändes som om de placerades i en växtpress) och fyra bilder togs av en kvinna halva min storlek. Nej, jag mopsade inte, det gör en inte i det läget. Det hela gick snabbt och smidigt och strax var jag på väg till jobbet. Jag passerade Svandammen där det numera inte finns några svanar utan bara änder…

Svandammen med änder

Inga svanar i Svandammen, men gott om änder.


Därefter påbörjade jag bestigningen av vägen
till vänster om södra tornet på Uppsala slott (om en står och glor uppåt slottet från Svandammen). En dam, äldre än jag (jag är inte ens en dam), gick före mig. Halvvägs upp trodde jag att jag skulle dö x 10. Det gjorde jag inte, men jag stannade och fotade för att försöka hitta andan igen. Sen började jag gå. Damen återvände, hade vänt, alltså, och var nu på väg neråt igen – till synes helt opåverkad. Själv såg jag nyduschad ut när jag kom till jobbet, så pass rann svetten…

Uppför backen vid södra tornet på Uppsala slott

Här höll jag på att dö tio gånger. Fotade i stället södra tornet, som skymtar bakom träden.

Till lunch fick jag sällskap av Stora A, min favorit bland kollegorna. Vi åt fisk och grönsaker (jag glömde fota fisken) samt stämde av semestrar, sjukdomar och jobbfrågor innan vi satte oss vid var sin dator och knackade igen.

Grönsaker

Grönsakerna jag åt till lunchen, fisken glömde jag fota.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan i en soptunna

Jag har sklenat med sopor.

Protokollet från mötet igår kväll är granskat och godkänt av samtliga inblandade. Efter jobbet sprang jag upp till ordföranden för påskrifter. På väg dit skenade jag in i garaget med en påse tomflaskor och en påse metall till respektive sopkärl. Hemma igen tömde jag diskmaskinen på ren disk och tog reda på gårdagens rena och mycket torra tvätt. Jag blev genomsvett. Igen.

Nu tänker jag ta det väldigt lugnt den här torsdagskvällen. I morgon, fredag, belönar jag mig med friskvård för mina fötter på eftermiddagen. Och till kvällen har Fästmön köpt oss biljetter till ett musikevenemang nära mitt jobbVilken överraskning!!!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 18 augusti 2022: Hemma, klämma och..?

 1. Skönt att du fått sova skapligt igen ! Du får inte ha för stora krav på orken än när du nyss varit sjuk, det kommer tillbaka men tar tid. Jag har inte varit sjuk, bara ledig, men det kändes i min kropp att jag även varit ledig från gymmet ett tag när jag körde igång där igen i veckan 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja sömnen betyder mer än man tror. Två bra nätter bakom mig och lite hosta. Den är förhoppningsvis på väg att lämna kroppen.
   I helgen ska jag försöka få tag i en baddräkt och sen börja simma på friskvårdstimmen.Vi har en simhall mitt i stan, mitt emot Tzatziki, ungefär (det stället känner ju du och I till, eller hur? 😉 )

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.