Tisdagen den 16 augusti 2022: Nästan lust att hoppa i ån…


 Kära dagbok…

Segerstedthuset exteriör entré Dag Hammarskjölds väg

I Segis, Segerstedthuset, jobbar jag på plan tre.

Jag fortsätter att hosta och hosta och hosta. Det är inte bara lite jobbigt nu utan mycket. Slemmet sitter fast i luftrören och de receptfria tabletterna gör ingen nytta. Jag överväger att kontakta läkarmottagning en där jag är listat, men jag har så väldigt svårt för doktorn som tycks tro att jag är listad hos honom, han som talar om sig själv i tredje person och som gav mig skulden för att min journal inte är komplett. (Jag har liksom aldrig jobbat där.)

Men jag jobbar på mitt eget jobb. Och i morse mötte jag ingen jag kände på vägen till jobbet så jag hade tid att fota Segis. Där i huset sitter jag på plan tre. Jag sitter alltid vid ett fönster där jag ser ut mot slottet och barockträdgården. Domkyrkotornen ser jag också liksom Carolina Rediviva. Fin utsikt underlättar när en ska jobba. Det är också en ganska fin promenad till jobbet, men i morse när jag gick hemifrån strax före 7.30 var det redan 22 grader… Jag hade nästan lust att hoppa i ån, trots att jag var nyduschad.

Domkyrkan sedd över ån från St Olofsbron

Jag hade nästan lust att hoppa i ån i morse.


Jag försöker klara av att jobba i hettan och med den jävla hostan.
Det går ganska bra, för på jobbet är det som sagt svalt. Jag har bland annat skrivit en artikel om Elly Griffiths, som ska komma hit nästa månad och ge en föreläsning. Texten är nu skickad på översättning. Och självklart ska jag försöka få en plats på föreläsningen som ges en onsdagskväll nästa månad.

Lunchen blev lätt, god och perfekt med spännande bok och kallt tilltugg.

Boken A three dog problem en macka ett ägg och yoghurt

Dagens lunch var kall och perfekt.

∼ ♦ ∼

När jag inte jobbar läser jag som bekant en hel del. Jag skriver inlägg om alla böcker jag läser och ibland recenserar jag böcker på uppdrag från författare eller förlag – eller för att jag själv har anmält intresse. Igår såg jag på Instagram att Frida Skybäck söker recensenter till sin nya bok Svartfågel, utgiven på Bokförlaget Polaris. Jag slängde iväg ett mejl och anmälde intresse. I morse hörde jag från förlaget att en bok är på väg. 

Frida Skybäcks bok Svartfågel

Jag ska få recensera Frida Skybäcks nya bok. Boken kommer ut nästa vecka.

∼ ♦ ∼

Nåt annat intressant nästa vecka är att en av de vänner jag känt längst här i Uppsala fyller år och ska firas. Fästmön kan tyvärr inte delta den kvällen på grund av jobb, men jag kan. Just nu jobbar jag med presenten…

En present

En present.

∼ ♦ ∼

Vad som händer i kväll? Jag var och handlade, för det fattades lite grejor i kylen. Jag hade lovat att handla även äckliga saker som morötter, koriander, blodpudding och lever, men det blev en god, annorlunda och matig kycklingsallad med nektariner, selleri, kikärtor och annat gott till middag. Anna hade förstås förberett så det var bara att skära ner det sista efter handlingen och sen äta.

Nu gör jag nog som Tisslingarna, slappar där det passar mig bäst. Jag hoppar nog inte i ån, trots allt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.