Måndagen den 15 augusti 2022: Back in business..?


 Kära dagbok…

Odinslund augustimorgon 2022

Härlig morgonpromenad genom Odinslund.

Så blev det äntligen möjligt för mig att gå till jobbet igen. Nej då, var inte orolig, hostan är kvar, men jag har ingen feber. I natt har jag sovit hyfsat. Det gick bra att vakna och det gjorde jag  före alarmet eftersom Fästmöns alarm gick på först. Dessvärre är det nu hennes (o)tur att må skit, så hon fick ringa och sjukanmäla sig i morse och krypa tillbaka till sängen – medan jag kröp upp. Morgonen flöt på bra med dusch i badrummet och frukost på balkongen med sällskap av Lucifer

Termometern visade 18 grader utomhus. Det var bara att försöka pallra sig upp för backarna till Segis. Även det gick bra, det vara ganska behaglig temperatur för en morgonpromenad genom ett skuggigt Odinslund, bland annat.

Jag noterade att Domkyrkan var kvar liksom Carolina Rediviva och Uppsala slott. Sen skulle jag fota Segis också där jag jobbar, men träffade på min hisskompis rektor Anders utanför. Det blev ett trevligt morgonsamtal med honom i stället.

Vi var förvånansvärt många i tjänst, över 20 personer, faktiskt på avdelningen. En hel drös jobbade på distans eftersom tågen mellan Stockholm och Uppsala inte gick som de skulle. Lunch åt jag därför tillsammans med min bok på gång. Aldrig ensam med en sån ”kompis”.

Kycklinglunch

Lunch med kyckling och tre litterära hundar.


Det gick också förvånansvärt bra att jobba.
Jag vet ju att det är väldigt svalt (läs: kallt) på jobbet, så när de värsta svettningarna efter morgonpromenaden lagt sig blev det ganska behagligt inomhus. Runt 10.30 började jag faktiskt frysa… Sen blev det väldigt fuktig luft, både utomhus och inomhus. Papper, till exempel… Ja, jag hanterar papper ibland… Papper blev alldeles… fuktiga.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis…. asså jag gillar Annas Hugo Boss-brillor jättemycket, men jag passar inte i dem. De är mycket snyggare på henne.

Jag provar Anns Hugo Boss-brillor

Jag gillar Annas Hugo Boss-brillor, men det är snyggare på henne.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 15 augusti 2022: Back in business..?

  1. Hoppas att du snart blir av med den där förbaskade hostan❤️

    Gilla

  2. Skönt att du ändå är bättre, inte kul att vara krasslig i värmen som vi har … varmt om nätterna också. Jag är på kontoret idag, svalt och skönt här 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.