Helgen 12 – 14 augusti 2022: Vi hade i alla fall tur med vädret, men här är rätt klent


 Kära dagbok…

Det har varit en riktig värmebölja i helgen och jag tror inte att den är slut än. Vi har nog försökt att njuta av vädret och ledigheten, men vi är inte på topp nån av oss. Min hosta är värre än värst. Nu hostar jag nästan lika mycket dagtid som nattetid. Ibland hostar jag så jag nästan spyr, faktiskt. Fästmön hostar inte, men har mått illa sen igår. Det var så min infektion började. Jag håller dock tummarna för att hon inte ska vara smittad av mitt elände.

På fredagskvällen ville vi sitta på en uteservering och njuta av vädret och en drink. Vi gick till Churchill Arms. Det ångrar jag nästan. Servicen var sämre än sämst. När personalen inte vill bära ut gästernas drinkar, men klagar sinsemellan på att de har för lite att göra, då är det nåt som inte är riktigt rätt. Nä, det lär dröja innan jag går tillbaka. Vi tog var sin GT. Pommes och två sorters dip åt vi innan vi gick hem igen till balkongen. Där fick vi sällskap av Citrus. Lite senare gick vi in och såg två avsnitt av senaste säsongen av Morden i Sandhamn. Vi tyckte att flera av skådisarna såg konstiga ut och funderade lite över detta…

∼ ♦ ∼

A three dog problem o kaffe på sängen

Det blev bara en kort stunds läsning och kaffe på sängen igår, för jag vaknade så sent.

Lördagen var om möjligt ännu varmare än fredagen. Vi var sega. Jag hostade, men hade sovit hyfsat trots hostan, kattkrafs och Annas varnande insulinpump. Anna hade inte sovit hyfsat. Det blev bara en kort stunds läsning och kaffe på sängen, för klockan var närmare tio när jag vaknade.

Efter frukost och dusch tog vi oss i alla fall till Kvarnen för att handla tillbehör till kvällens kräftskiva.

Krondillen åkte vi till Slottsträdgården och hämtade senare. Slottsfrun var där och bjöd på kaffe. Vi blev sittande där, jag under äppelträdet, ända tills klockan var nästan 17.

 

Hemkomna dekorerade vi balkongen och dukade för kräftskiva. Vi kände oss inte jättepigga. Snapsen hjälpte inte alls mot hostan och jag sjöng inte ens snapsvisor. Kräftorna var salta och goda först, sen smakade de sunkvatten tyckte vi både. Nåja, det var ändå lite mysigt.

Kvällen avslutades med två avsnitt av en i mitt tycke rätt seg brittisk deckare som jag inte ens minns titeln på.

∼ ♦ ∼

Läsning och kaffe på sängen

En längre stunds läsning och kaffe på sängen i morse.

Även i natt har jag hostat och båda har vi sovit dåligt. Jag var uppe vid fyratiden och satt i fåtöljen och hostade över lördagens sudoku. Jag gick och la mig igen och somnade om för att vakna nånstans mellan åtta och halv nio. I morse blev det lite längre stunds läsning och kaffe på sängen.

Idag kände vi oss rätt risiga båda två, men jag har bestämt mig för att traska till jobbet i morgon bitti. Jag har packat min jobbväska med allt från jobbdator till hostmedicin.

Men först skulle vi ju ändå försöka njuta av denna lediga söndag. Vi bestämde oss för att ta en promenad längs med ån för att få vara nära vatten. Det var inte svalkande, utan mest hett, hett, hett. Vi stannade ganska tidigt för att äta glass.

Sen gick vi på åns västra sida, genom stadsträdgården, eller på bryggan, snarare. Vi hann precis över bron innan det blev broöppning. På östra sidan var det outhärdligt hett och ingen skugga alls. Det var nästan skönt att hoppa in på Hemköp och köpa sill med oss hem till middag. Middagen intogs i stark hetta på balkongen.

Sill och potatis med tillbehör

Salt och gott i hettan.


Tömt kattpottorna har jag gjort som vanligt.
Annars har jag bäddat rent. Det är väl mina bidrag till det allmänna.

∼ ♦ ∼

Uppsala är för övrigt verkligen kontrasternas stad vad gäller arkitektur och sånt i centrum. På Östra Ågatan finns många äldre hus, bland annat detta trähus från 1837.

Hus från 1837 vid ån

Ett av Uppsalas fina gamla trähus, daterat 1837.


I en gränd upptäckte vi denna målning,
definitivt från nyare tid.

Fasadmålning i en gränd

Fasadmålning från nyare tid.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.