Torsdagen den 11 augusti 2022: Tillbaka i tjänst, men hemma


 Kära dagbok…

Sur selfie i sängen

Jävla hosta!

Jävla hosta! I natt var det förfärligt. Så snart jag la mig ner började jag hosta. Jag gick upp och satt i fåtöljen en stund, drack vatten, tog bricanyl, tog en halstablett… Inget hjälpte. Det är verkligen, verkligen tur att jag kan jobba hemifrån, för jag hade inte orkat att till jobbet i morse. Dit är det bara uppför och jag har svårt med andningen och trångt i bröstet. På den positiva sidan är dock också, förutom att jag kan jobba hemifrån idag och i morrn, att jag inte har nån feber. Det underlättar mycket, för jag mår inte illa och jag vill inte gå och lägga mig hela tiden. Men jag tycker synd om Fästmön som fick stå ut med mitt hostande i natt. Vi har liksom inget gästrum dit en kan försvinna in och ligga och hosta om nätterna.

Längd med mormors hosta på och bär inuti

Jag vill hellre ha bulle med hosta på än hosta själv.

Anna hade redan gått när jag klev upp 6.30. Jag förstår henne om hon skyndade sig till jobbet, jag skulle inte heller ha velat träffa mig. Tyvärr är jag ju tvungen eftersom jag är jag. Jag startade min utrustning. Det tog sin lilla tid med uppdateringar och laddningar, men ta i trä – allt fungerade! Dagens första möte var morgonmötet klockan 9.15. Senare blev det ett möte med IT-supporten angående mitt strul med lagringen av filer. Båda mötena genomfördes förstås via Zoom. Jag publicerade en artikel som legat färdig bra länge, men som vi i redaktionen beslutat att vänta med att lägga ut förrän nu till hösten. Nu till hösten… det känns lite långt borta med tanke på den värmebölja som råder.

Jag har haft sällskap av två katter som gillar att jag jobbar hemifrån. Deras pottor har jag tömt och även tagit en hisstur ner till soprummet. Men vi behövde handla här till hushållet. Innehållet på handlingslappen har utökats för var dag, så när Anna kom hem och vi båda hade slutat jobba tog vi bilen och åkte ut till ICA Gnista. Det fanns i alla fall plättar innan shoppingturen och dem åt jag till lunch eftersom det bara blev fil med bär och flingor till frukost – brödet var slut. Lustigt nog fick jag sällskap till lunchen på balkongen, trots att där är så varmt…


Det var väldigt få sidor kvar att läsa i boken,
så jag läste ut den på lunchen också och bytte bok. Det blev bokbyte från mördade småflickor 1824 till ett riktigt hundmysterium i nutid. Den senare boken köpte jag i London i juni.

Böckerna Flickan på kyrkogården och A three dog problem

Det blev bokbyte på lunchen från mördade småflickor till ett riktigt hundmysterium.

∼ ♦ ∼

Det gick bra att handla, jag orkade. Vi köpte med oss middag och for till Slottet för att äta makrill i Slottsträdgården. Vi gjorde ett ryck för att plocka av de sista hallonen, men jag blev väldigt trött och fick bara en knapp halvliter. Sen måste jag vila medan hallontjuven Anna gick loss i buskarna. Trots att jag inte fick ihop så många bär fick jag kaffe och dessert. Och innan vi åkte hem vattnade Anna, även en matkasse som stod på gräset.

∼ ♦ ∼

I morrn är det fredag. Jag ska jobba hemifrån och sen försöka ta mig till frisören för att få håret klippt. Anna har begravningen. Vi lär nog inte vara jättepigga på kvällen. Förhoppningsvis är vi raskare på lördag, för till dess har vi köpt kräftor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 11 augusti 2022: Tillbaka i tjänst, men hemma

 1. Skönt att du blivit något piggare och orkar jobba hemifrån, det tar ett tag att återfå krafterna.

  Jobbigt med hostan, har du testat detta ?:
  DU BEHÖVER:

  gul lök, 1 st
  Kokhett vatten, någon dl

  GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär upp löken och lägg det i en tallrik.
  2. Häll kokhett vatten öven löken så det nästan täcker.
  3. Ställ tallriken bredvid sängen på golvet eller på nattduksbordet vid den sidan du har huvudet.
  4. Sov och njut av en natt utan hosta! 💫

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.