Onsdagen den 3 augusti 2022: Mota virus med drinkar, Vättervatten och strömming


 Kära dagbok…

Min värdinna vännen FEM har blivit sjuk. Än så länge mår värden Finske Pinnen och jag bra, men det vi befinner oss starkt i riskzonen att bli smittade av semesterförkylningen. Vem vet, i såna fall kanske jag inte kan åka hem och börja jobba på måndag utan blir kvar här i Metropolen Byhålan… Vi får hoppas att vi motar eventuella virus med Pinnens GT och calvados som han bjuder rikligt på. Igår blev det två GT, dessutom. Vera var på TV och det krävdes drinkar till fallet. 

GT framför Vera

Det blev två GT framför Vera igår kväll.

 

Bokskåpets hemlighet o kaffe på sängen

Onsdagsstart.

Annars började min sista semesteronsdag som vanligt, med läsning och kaffe på sängen. Boken jag har börjat läsa är riktigt bra, även om feelgood inte är min favoritgenre. Jag har läst Frida Skybäcks båda andra ”bok-böcker” och gillat dem.

Sen tänkte jag att sjuklingen och hennes sambo kanske behövde få några timmar ifred. Finske Pinnen håller på med nästa projekt i hemmet nu, att byta ut fuktskadade delar på verandan. Inte har jag några problem att roa mig själv utan jag traskade upp till stan. Det har regnat i natt och i morse, men på förmiddagen höll sig regnet borta och det blev riktigt varmt. Iförd solbrillor och shorts gick jag upp till stan.

Jag tog några bilder på Brona och lite annat, men inte heller idag var det det bästa ljuset. Kanalen, har jag insett, är också helt fantastisk. Det är så roligt att de har bevarat den, slussarna och husen med mera. Men den gamla järnvägsbron, som gick från en av stans industrier, är sen länge inte i bruk. Däremot var den det när FEM och Pinnen flyttade hit på nyårsafton 1993.

Jag hade ett par ärenden uppe i stan, men gjorde en avstickare till Espresso House för att fika med en bloggvän som jag stötte på av en händelse. Det blev ju en halvdan fika, för kaffet tog slut och det tog en evig tid att göra nytt. Sen var jag ganska nyfrukosterad och fick mer eller mindre tvinga ner (ja, ja, ja!) bullen. Men god var den!

Halvdan fika på Espresso House

Halvdan fika.


I centrala stan finns en loppis i en lokal där en bank tidigare huserade.
Förra sommaren var jag där och fyndade. I år köpte jag ingenting. Dockservisen var söt, men jag leker inte med dockor. Pelle på pottan ville jag inte heller ha och ugglan… den var bara förskräcklig, eller hur?

Jag handlade en del tillbehör till kvällens middag, men den som tillagade maten var Finske Pinnen. En sån multikonstnär han är! Han och jag svullade strömming och potatismos, medan FEM, som inte tål fisk, åt annat.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det lugna puckar och läsning. Det kan vi behöva efter den här ansträngande dan (nåja…).

∼ ♦ ∼

Se bort från de pixliga bilderna och njut av ljudet av Vättervatten!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 3 augusti 2022: Mota virus med drinkar, Vättervatten och strömming

 1. Veggiehäxan skriver:

  Tack för fikasällskap!

  Gilla

 2. Så fint med städer som har vatten i och i närhet 🙂

  Hoppas du slipper bli sjuk och att kompisen kryar på sig !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jättefint! Och mitt värdpar bor mellan kanalen och sjön, kan en säga.
   Tyvärr har viruset hittat även mig – se inlägget om torsdagen! Idag blir det lugna puckar, för i morrn ska jag försöka ta mig hem till Uppsala. Vännen FEM mår sisådär, ingen feber, men hosta.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.