Lördag kväll den 9 juli och söndagen den 10 juli 2022: Balkongliv och det andra livet


 Kära dagbok…

Det är skönt att ha en balkong, en inglasad balkong. Jag fruktar faktiskt nästa säsong eftersom vi kanske blir balkonglösa då. I vår ska en renovering påbörjas av balkongerna och inglasningarna måste monteras ner. Förhoppningsvis monteras nya, men säkert är det långt ifrån. Folk är ju… så sparsamma. 

Än så länge kan vi njuta av balkongen. Vi åt middag där igår kväll och jag satt och läste och drack öl. Läsning och öl på balkongen är semester för mig. Ja, inte hela tiden, förstås, men semester och ledighet behöver inte vara mer avancerat än så. Jag har inte jättehöga krav. Vi såg också en Beck-film på nån betalkanal som Fästmön har, fast inomhus, lite av ett sömnpiller, enligt min mening.

Men i morrn börjar mitt andra liv. Jag ska få vara ensam från i morgon förmiddag till onsdag eftermiddag. Planerna har varit många och stora, fast det blir nog inget av dem. Jag hänger troligen med Annas snälla mamma och grejar i Slottsträdgården. Det är inte helt fel om solen skiner och hallonen börjar mogna. Sen gillar jag vuxet sällskap, ett sällskap där en inte behöver tillrättalägga eller överanstränga sig, bara vara och hjälpas åt.

Hallonen är på gång

Hallonen är på gång.

∼ ♦ ∼

Det är söndag idag och vi sov länge. Katterna har fått mat av oss i omgångar, med en liten kattspya som resultat, troligen. Jag tömde kattpottorna och fyllde på sand medan kaffet puttrade i bryggaren. Sen bar jag in var sin mugg med rykande svart kaffe till Anna och mig i sovrummet. Jag läste äntligen ut biografin om vår svenska deckardrottning. Nu ska jag läsa en deckare som jag har gett till Anna och lånar som så ofta. 

I skrivande stund dammsuger Anna. Hennes minsting, 20 år om tre veckor, anländer i eftermiddag eller i kväll, jag vet inte. Det är de två som åker bort i morgon. Jag och Tisslingarna stannar hemma. Vädret är fram och tillbaka och det kan nog bli knepigt att packa rätt. Jag försöker hålla mig undan från dåligt humör, men kan förstås inte låta bli att retas ibland. Det är dumt. Vid det här laget borde jag ha lärt mig att… (och här skrev jag nåt som jag inte kan publicera eller ens säga högt). Men nåja. I morrn börjar mitt andra liv och det varar i lite mer än två dygn. Vad ska jag göra med all den tiden??? Min dator lät inte frisk i morse och är väl på väg att lägga av. Jag fick hastigt säkerhetskopiera. Kanske blir det en stund över för att köpa en ny..? Fast jag borde ju vila mina domnande fingrar.

Abuze klotter

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.