Onsdag eftermiddag och kväll den 29 juni och torsdagen den 30 juni 2022: Ny ledighet närmar sig – och mera salt till oss!


 Kära dagbok…

Det är tufft att jobba i värmen. Nu har visserligen vädret slagit om och det har blivit tio grader svalare. Men huset är uppvärmt, så det hjälper inte. Svetten rinner. Jag är tacksam att jag kan jobba hemifrån de här sista dagarna inför nästa ledighet. Då kan jag sitta i shorts och linne och bara ta på en proper tischa när det är Zoommöte. Jaa, en ny ledighet väntar, fem hela veckor eller 37 dagar inklusive helger. Det känns rätt bra.

Fästmön fick sina brillor justerade igår och på hemvägen hade hon köpt med sig en massa sött och gött från Butiken på hörnet. Det smakar gott med fika, värmen till trots. Till middag blev det sill och potatis. Det är alltid gott, men kanske extra gott när en har svettats ut en massa salt.

Vi pratade lite mer om semestern igår. Det är ju så att Anna börjar jobba igen redan den 18 juli. Då har jag tre veckor kvar av min semester. Vad ska vi göra de återstående dagarna? Vad ska vi göra tillsammans och var för sig?

Bikinitanter Brightonmagnet

Vad ska vi göra resten av semestern?


Den blivande 20-åringen vill åka med sin mamma till Kolmården,
kanske redan nästa vecka, och en sån tripp ska inte jag med på. Det passar bra att jag är hemma och ser efter katterna då. Senaste gången jag var i Kolmården var för ungefär 20 år sen tillsammans med ett ex och hennes två små insektshatande barn – och miljoner getingar. Jag vill inte utsätta mig för getingar efter det senaste sticket! I stället telefonerade jag med vännen FEM och det blir troligen en ensamtripp ner till Motala för min del, men inte förrän min sista semestervecka, den första veckan i augusti.

Badhytter Brightonmagnet

Nej det blir inget Brighton i höst, men väl Motala min sista semestervecka i augusti.

Jag hade velat åka ner till mammas födelsedag vecka 28. Nu blir det troligen inte så. Vännen FEM och Finske Pinnen är vänliga nog att upplåta sitt gästrum för mig min sista semestervecka. Eftersom det gick en del stålar i England känner jag att det inte är aktuellt med hotellvistelse och två resor neråt landet i år. Jag tänker på min mamma ändå och nog ska jag sätta blommor vid graven när jag kommer ner till Motala.

Resten av semestern då? Vi har Slottet och Slottsträdgården att åka till, men det blir en del längre småturer och eventuellt en dagsresa över Ålands hav. Vi har pratat om att att besöka Iittalaoutelen i Örsundsbro, till exempel. Sen kanske Ulva kvarn får nåt besök, farbror Bosse, en utflykt till Jordnära inredning i Skölsta kan det bli liksom en dag i Stockholm, kanske en tur till Linnés Hammarby. Och så har vännen M bjudit ut oss till jobb och middag samt övernattning på hennes sommarställe. Ja, det finns saker att göra här runt omkring.

Nya bilen från sidan i Ulva

”Nya” bilen har varit till Ulva några gånger, så dit hittar den.


Men först ska jag jobba ytterligare en dag.
För att fira in semestern har jag bokat bord hos Costas taverna. Tror jag. Det blev ett mycket märkligt telefonsamtal igår kväll, där man inte ville ha mitt namn. Hur de då ska veta att just jag har bokat bord för två den 1 juli klockan 18 vet jag inte. De kanske är synska..?

Yoghurt med valnötter och honung

Det blir grekiskt på fredag, hoppas jag.

 

Bitmoji Tofflan sover vid datorn m stora brillor

Jag är seg och trött.

Det går hyfsat att jobba, men jag är seg och trött. Så värst många knop gör jag inte jobbmässigt, det blir mest punktinsatser, mejlande och max ett möte per dag. Infektionen verkar ha gett sig även om jag nyser och hostar lite då och då. Jag har ont i en handled och min högra ringfingertopp är fortfarande avdomnad och har så varit sen i våras. Ryggen är rätt OK, den hugger till ibland, bara, när jag inte tänker mig för och gör nån häftig rörelse. Till skillnad från ryggen gillar foten att jag sitter stilla. Igår var det perfekt att ägna trekvart åt att stryka kläder. Då fick jag stå och det tyckte ryggen var bra.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det troligen skaldjur (räkor?) till middag. Vi får se vad vi hittar i affären. Vi behöver salt båda två. Anna har svettats på balkongen när hon monterade kattnät så att vi kan öppna lite korsdrag i inglasningen där. Och jag har svettats vid jobbdatorn. Nu är det bara en arbetsdag kvar…

Räkor i trålare

Räkor i kväll?

Senare ska jag försöka rysa och frysa till ett true crime-program klockan 22 på SvT1. Och läsa min underbara bok på gång.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag eftermiddag och kväll den 29 juni och torsdagen den 30 juni 2022: Ny ledighet närmar sig – och mera salt till oss!

 1. Så härligt, nu har du bara ett eftermiddagspass kvar 🙂

  Små dagsutflykter tycker jag är trevligt, finns mycket i ens närhet att upptäcka

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jaa så underbart! Ösregnar här just nu, men ska bli fint till kvällen igen.
   Dagsturer är helt OK och jag ska ju neråt landet, troligen, sista semesterveckan också, på en lite längre tur.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.