Midsommardagen, men också Englandsresan 2022, dag fyra, den 18 juni: I skuggan under ett träd, men bland konstnärer och folk i London


 Kära dagbok…

Shortsben

I skuggan under ett träd…

Midsommardagen blev också en het och solig junidag. Jag ska erkänna att det tog emot att traska iväg till Slottet och Slottsträdgården för att hämta bilen. Samtidigt vet jag ju att jag ska jobba i morgon och vill förstås kunna njuta av det fina vädret. Fästmön hängde på och vi gick i sakta mak. Jag känner mig trött och är fortfarande snorig, täppt understundom och hostig, men jag känner mig mycket piggare. Dock inte så pigg att jag ska gå till jobbet i morgon. Det blir nog att jobba på distans hela veckan så att jag inte riskerar att smitta nån arbetskamrat med min förkylning. (Nej, jag har inte covid, jag har testat mig.) Igår hade jag också ont i foten.

Slottsfrun bjöd på kallt vatten när vi kom och sen blev det fika i trädgården. Därefter la vi oss i var sin vilstol och halvslumrade och löste korsord och sudoku. Det fläktade skönt i skuggan under äppelträdet. På eftermiddagen åt vi sill och potatis från midsommarafton, drack alkoholfri öl och tuggade i oss en och annan kycklingkorv grillad på elgrillen i Slottsträdgården. Sen packade vi ihop och jag skjutsade hem Annas snälla mamma innan Anna, jag och bilen åkte hem till oss. Vi åt ingen mer varm mat, Anna och jag, men vi tog var sitt glas vin och några bitar ost på kvällen.

Kapitel 35 och kaffe på sängen

Slutet närmar sig…

I morse vaknade vi ganska tidigt. Det är väldigt varmt fortfarande och jag sover inte så bra då. Vi tog det lugnt och läste och drack kaffe på sängen. Boken jag har fått för recension börjar närma sig slutet, faktiskt.

Anna torkade upp en kattspya och jag tömde kattpottorna. Frukosten åt vi tillsammans. Anna ska ta en promenad på egen hand medan jag är hemma för att skriva och passa täcken och kuddar som ligger i eller som ska läggas i frysen. Det är renbäddning på gång.

 

Men nu ska jag berätta om fjärde dan på Englandsresan…

∼ ♦ ∼

Lördagen den 18 juni

Planerna för dage var först lite oklara. Min fot gör ont och det har även huggit i ryggen ett par, tre gånger idag. Men så hade Anna plötsligt bokat biljetter till Mexican geniuses. Vi traskade iväg för att kolla in en utställning om Frida Kahlo och hennes Diego.

Det var mycket varmt i utställningslokalen, men också väldigt intressant att läsa om Frida Kahlos liv – och se en del av hennes verk och värk. Hon var inte ens 50 år fyllda när hon gick bort. Året innan bortgången hade hon amputerat ett ben. Vilket människoöde, hon var en väldigt spännande konstnär, tycker jag.

Efter utställningen tog vi var sin drink på ett lunchställe i närheten. Tre olika personer ur personalen kom och frågade om vi hade beställt. Trots det lät drinkarna vänta på sig. Sen fick vi fel nötter. Jag passade på att granska min arm och tyckte att jag blivit lite solbränd. Och så funderade jag över stipendiet jag hade sökt och varför beskedet dröjde. (I torsdags fick jag veta att jag inte hade fått det. Svenska journalistförbundet satsar uppenbarligen inte på gamla tanter. När jag kollade namnen på de som fått tyska respektive engelska stipendier verkade det mest vara unga tjejer och gamla gubbar.)

Vad skulle vi göra mer denna småregniga lördag i London? Det blev ett besök i Camden. Jag shoppade en svindyr Fred Perry-skjorta. De två ostälskarna hittade en ostpub, The Cheese Bar, där vi intog ost och rödvin. Vi köpte några små presenter innan vi trängdes med miljoner andra människor på tunnelbanan. Det hade varit mycket folk på marknaden i Camden också. Ganska skönt då att softa på hotellrummet med kaffe och kaka när vi kom hem.

Vädret hade blivit sämre, det regnade och blåste. Vi suktade efter grekisk mat och på kvällen gick vi över Tower bridge till The Real Greek för middag. Efter att förrätten ställts fram dröjde det en halv minut innan våra huvudrätter kom på bordet, i nån sorts ställning som påminde om ett våningsfat för kakor. Här gick det undan, till skillnad från förmiddagens drinkställe! Slafsigt upplagd mat drog ner omdömet rejält. Kolla in min dessert, till exempel…


Vi orkade inte promenera så mycket,
  men stannade förstås på bron och fotade lite. Hemma softade vi med kapselkaffe och gamla filmer på ITV.

∼ ♦ ∼

I morgon kväll blir det middag med min släkting Tom. Spännande!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Midsommardagen, men också Englandsresan 2022, dag fyra, den 18 juni: I skuggan under ett träd, men bland konstnärer och folk i London

 1. Ni verkar haft en fin resa, scrollat lite snabbt skall läsa lite mer sen när jag har lite mer tid 🙂 Hoppas förkylningen ger sig snart !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fin var resan, värre är det med ”nesan” som är snorig och halsen som är hes och hostig.
   Det är mest bilder i inläggen och inte så mycket text. Klickar du på bilderna blir de större och bildtexten syns.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.