Englandsresan 2022, dag tre, den 17 juni: Welcome (?) to Brighton


 Kära dagbok…

En dag i Brighton… Eftersom väderappen sagt +30 grader i London blev fredagen Brightonresedag. Jag grundade med ordenlig frukost, men jag var mycket nervös när jag satte mig på tåget. Vi var ett sällskap på sex personer som åkte ner till kusten. Jag ville berätta en sann historia, men intresset var ljummet och jag själv alltför berörd. Den här gången var det visserligen bara fem år sen sist. Förra gången var det 35 år sen.


Dagen blev solig och härlig, saltvattnet var turkost,
glassen god och jag gjorde största shoppingen – en gigantisk resväska. Det blev en fin dag, men jag hade gärna träffat både en vän och en författare. Vännen var på semesterresa, författaren svarade aldrig. Synd…

Welcome to Brighton

Att åka sex personer på en dagsutflykt är inte heller kanske det bästa eftersom alla vill göra olika saker. Eller en del vet inte vad som finns att göra, några vill äta, några vill dricka, några behöver toa akut, några har siktet inställt på shopping. Nej, man ska nog åka ett par så att båda får göra saker de vill. Dessutom var det hett även i Brighton, så man orkade inte hur mycket som helst heller.

Det blev tyvärr ingen fish ‘n chips i Brighton för mitt sällskap ville äta mitt på dan när det var som varmast. Då ville jag bara ha dryck och nötter. Och när kvällen närmade sig var ingen hungrig. Kanske berodde det på dramat med de två enorma fiskmåsarna som orsakade stort rabalder och glaskross när de skulle sno matrester från ett bord. Vi gick genom The Lanes, förbi Quadrophenia alley (från kultfilmen Quadrophenia) och upp till stan för shopping av resväska och kaffe innan tillbakafärd till London.

∼ ♦ ∼

Anna och jag gick till Dickens Inn vid the docks bakom hotellet när vi kom hem. Där åt vi sen middag bestående av kycklingschnitzel och chips. Vi var trötta och varma och min onda fot var inte i bästa skick. Hemma på hotellet korkade vi upp en ny god och jättebillig italienare till kvällsosten

∼ ♦ ∼

I morgon blir det utställning och en tur i London. Vi får se vad vi orkar och vill. Anna hittade en Frida Kahlo-utställning och den ska vi försöka ta oss till i första hand.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Film, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.