Onsdag kväll den 1 juni och torsdagen den 2 juni 2022: Blommiga kakor och strömmande nålar


 



Kära dagbok…

Kaffe och kaka med blomma

Bryggkaffe och blommig kaka under gårdagskvällens möte.

Fantastiskt så smidigt gårdagskvällens styrelsemöte avlöpte! Det var trevlig stämning runt bordet. Inga käftsmällar, bara det, liksom! Ordföranden bjöd på riktigt bryggkaffe (kvar sen vårstädningen) och blommig kaka. Passade mig perfekt som var sugen på nåt sött efter kvällsmackorna jag hann slänga i mig före mötet. Många saker är på gång i föreningen i höst. Vi får vara beredda på att ha hantverkare springande i våra hem, men kanske mest utanför. Det känns bra för min del att det mesta sker utanför på grund av katterna.

Mötet var klart cirka 20.30. Då gick jag hem och skrev protokollutkastet och mejlade ut för faktakontroll. Sen hade jag så ont, mest i foten, att jag borstade tänderna och gick och la mig. Det var lite svårt att sova av och till under natten på grund av smärtan. Jag lovade mig själv att be naprapaten titta på foten idag också.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag före larmet, troligen av en fågel som sökte skydd under tak utanför sovrumsfönstret. Det regnade jättemycket när jag skulle gå till jobbet. Det blev både regnkappa och paraply, det senare mest för att skydda jobbryggsäcken.

Takfönster Gamla GIllet

Ett häftigt takfönster synligt i väntrummet.

Ryggen gjorde sig påmind under morgonen ett par gånger med lika många hugg, men det var inget som stannade kvar. Nu är det som sagt mest foten som gör ont. Jag fick hjälp med både fot och rygg idag och även som sist, nålar med ström i rumpan. Väldigt effektivt! Min naprapat V undersökte foten och konstaterade att jag har en inflammation som måste hävas med medicin, övningar och hälften så mycket gång under två veckor. Medicin tror jag att jag skippar, men övningarna verkar enkla och effektiva och gången får jag försöka minska på. Jag måste också lära mig gå på ett annat sätt och använda stortån. Övningarna ska bland annat stärka stortåmuskeln. Ytterligare en gång ska jag träffa V före resan. Tyvärr har det visat sig att jag inte får nån ersättning av arbetsgivaren för naprapatbesöken. Kanske skulle ha sjukskrivit mig i stället…

Trappa ner mot entrén Gamla GIllet

Nånstans där nere greps en mördare som sen sköt ihjäl sin fru och sig själv.

Naprapaten och hans kollegor har mottagning i gamla anrika lokaler, Gamla Hotell Gillet vid Fyris torg. Det var här mördarna i verklighetsdramat von Sydowska morden greps i hotellets vestibul. Men så springer mannen i paret in mot frun som fortfarande sitter i restaurangen. Han tar fram en revolver och skjuter sin fru och därefter sig själv till döds. Helena Henschen, dotterdotter till den man som paret mördade och därmed nära släkt med mördaren, skrev 2004 en bok om det hela, I skuggan av ett brott. Rekommenderas! Och om du är i Uppsala, titta in på Gamla Gillet. Det är en fantastisk byggnad mitt i stan, dessutom.

Naprapatbesöket var lagt strax före lunch, så jag gick iväg på det och intog sen snabblunch, inköpt på morgonen. Det blev tonfiskwrap, turkisk yoghurt med honung och granola. Äpplet sparade jag till eftermiddagen, min bok på gång till kvällen.

Lunch wrap yoghurt äpple o boken Fallvind

Dagens lunch.

∼ ♦ ∼

I kväll händer inget särskilt. Jag har tömt diskmaskinen på ren disk och fyllt på med skitig samt handdiskat en del. Gårdagens rena och torra tvätt är undanplockad. Katterna har fått sin middag. Nu ska jag gå och äta mat nånstans lite snabbt – har inte ätit lagad mat sen igår lunch.

I morrn har vi studentfirande på Main Street. Jag tror inte att det blir nåt inlägg här då, kära dagbok. Och jag tror inte att jag hinner hämta min nya mobil som ska levereras till butiken, enligt senaste sms.

Studentservett

I morron har vi studentfirande på Main Street.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 1 juni och torsdagen den 2 juni 2022: Blommiga kakor och strömmande nålar

 1. Va bra ändå att besöken hos naprapaten hjälper dig ! Håller tummarna att studentfirandet går galant idag, grattis till studenten !!

  Gillad av 1 person

  • Tofflan skriver:

   Nu är det träning av stortåmuskeln och vila av foten som gäller. (Lite svårt…)
   Studentfirandet gick bra, rapport kommer när det blir mer tid över. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.