Lördag kväll den 28 maj och Mors- och Jeannette-dagen 2022: Lützen-dimma och lite (!) skit på Main Street


 Kära dagbok…

Lördagskväll och jag stod vid spisen. Jorå, det såg ut som Lützen-dimma i köket ett tag, men maten blev ätlig. Mina sambor tackade i alla fall för den (dvs maten, inte dimman) igår. Nån framgång på den kulinariska fronten. För säkerhets skull klämde jag en chokladkaka till kvällskaffet – det var ju trots allt lördag. Lite senare tog Fästmön och jag var sin ostassiett och ett glas vin. Vinet smakade bättre till maten, men nån höjdare var det inte.

∼ ♦ ∼

Boken Fallvind och kaffe på sängen

Namnsdagsstart.

I morse vaknade jag runt 7.30. Jag klev upp och fixade kaffe och tömde kattpottorna. I samband med det senare gjorde jag nånting så att ryggen protesterade. Den är ondare än nånsin. Det inte bara hugger i den, jag har svårt att resa mig från sittande ställning och svårt att gå. Den gör ont hela tiden.

Jag tog i alla fall en stunds läsning och kaffe på sängen. Att ligga är det bästa näst efter att gå, men jag kan vare sig gå eller ligga hela tiden. Smärtan är stundtals outhärdlig och jag blir väldigt trött av den.

Det ska firas Mors dag här idag, så jag var först nere med sopor. Därefter tog jag en promenad med dammsugaren samt körde en diskmaskin. Den senare pep och levde rövare efter nån timme, men så fick jag igång den igen. Den kanske hade ont i ryggen. En otrevlig överraskning väntade på duken i Matsalen igår, men den fick jag bort. Fönsterrutan sket en förbipasserande fågel ner redan på fredagskvällen. Jag har inte orkat ta tag i det, så gästerna får blunda i kväll.

 

∼ ♦ ∼

Ja jag har ju ingen mor att fira idag och jag blir inte firad av några barn för det har jag inga heller. Lite mer än vanligt tänker jag på min mamma. Sen kom jag på i morse att jag faktiskt har namnsdag idag. Den enda som skulle ha firat mig var… min mamma. Så nu firar vi varandra i tanken, mamma. Grattis till oss!

Jag och mamma 2014.

Idag firar jag mig själv på namnsdagen och mamma på Mors dag – i tanken. Här en bild på oss två från 2014.

∼ ♦ ∼

I morrn väntar en ny arbetsvecka, för min del bara fyra dagar lång eftersom det ska firas student på fredag. Hoppas ryggen inte blir sämre. Blir den det kan jag inte göra nånting mer än vara i vägen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 28 maj och Mors- och Jeannette-dagen 2022: Lützen-dimma och lite (!) skit på Main Street

 1. Grattis i efterskott, på namnsdagen !!

  Min rygg knäppte också till, så helgen har varit vääldigt lugn, bättre idag igen. Känner igen smärtan och vet att det tar 2-3 dar innan det är ”skapligt” igen.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Tack Nillan! 😛 Det är ju ingen som firar namnsdagar längre, men det är lite roligt med ett namn varje dag i almanackan.
   Jag var hos naprapat idag – se dagens inlägg! Ska tillbaka på torsdag.

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.