Tisdag kväll den 24 maj och onsdagen den 25 maj 2022: Balkonger, bilar, bilande och böcker


 Kära dagbok…

Tänk att det blev en stunds balkongsittning igår efter jobbet! Jag gick (haltade) ju och fick hjälp med mina fötter. En nerv ligger i kläm, konstaterades det och jag bör skaffa speciella inlägg. Efter det haltade jag hem, jobbade nån timma och satt sen och halvsov en trekvart i värmen på balkongen. Jag fick äta middag med Fästmön och Gymnasisten. Det var gott och trevligt – och vitlökslöst. Glömde ta en bild, tyvärr.

Strax före 19 åkte Anna och jag ner till källaren med sopor. Vi träffade en söt hund med ryggproblem liknande mina innan Anna åkte upp igen och jag fortsatte till styrelserummet. Vi var en minimerad skara (tre) vid mötet, men yttranden och åsikter hade inhämtats från de två som saknades. Det hela tog cirka en halvtimme och var mycket konstruktivt och utan tjafs. I höst blir det såväl fönstermålning som balkongrenoveringar. Vi tänker föreslå att de börjar med balkongerna åt järnvägen, nåt som inkluderar vår balkong. Det blir en jobbig höst så jag får väl vila upp mig på jobbet (ha ha).

Lucifer sover på balkongen

Lucifer villl också gärna kunna vara/sova på balkongen.

∼ ♦ ∼

Idag har jag jobbat hemifrån. Det har varit allt annat än vilsamt eftersom de nyinflyttade, som inte har flyttat in än, verkar helrenovera sitt nya hem. Katterna har varit rädda, Anna och jag irriterade. Gymnasisten kom upp strax efter klockan 10. Det är ett envetet och entonigt ljud när det bilas. Jag kan bara hoppas att de respekterar att morgondagen är en helgdag. Idag slutade de vid lunchtid. Det var skönt att få sussa då, tyckte Citrus. Sen fortsatte de av och till under eftermiddagen…

Citrus sover på soffkudde

Äntligen tyst en stund vid lunchtid så att Citrus fick sussa.


Bilen och jag var iväg på en kort åktur på morgonen.
Det var dags för besiktning. Sånt är alltid nervöst, men det gick snabbt och bra och bilen blev godkänd. Även ryggen är godkänd idag, har bara haft lite ont och varit noga med att inte sitta för långa perioder.


Jobbmässigt har jag väl inte utfört några storverk idag.
Det har varit svårt med tanke på oljudet i huset som har kommit och gått under hela dan. Men några möten har jag betat av och en del småplock. Bland annat har jag bokat in mig på lönesamtal i augusti med min ”nya” enhetschef. Vidare har jag publicerat ett nyhetsbrev på intranätet med målgrupp chefer.

Anna jobbar i kväll och jag ska ringa hennes snälla mamma för att höra om hon vill hitta på nåt i morrn. Vädret ser dessvärre inte så lovande ut, men vi kanske kan åka och köpa plantor eller nåt. För övrigt i kväll har jag tömt kattpottor, gått med sopor och så tvättar jag. Till middag blir det tomatsoppa och mackor.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en bild på en av de många kontrasterna i mitt liv. Jag fick två bokpaket idag. Det ena var från en bloggvän i Metropolen Byhålan och innehöll en bok som jag gissar är rolig. Det andra paketet kom från Blue Publishing och innehöll en bok med väldigt allvarligt innehåll. Den senare har jag fått för recension. Jag tar båda böckerna till mitt hjärta! TACK!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 24 maj och onsdagen den 25 maj 2022: Balkonger, bilar, bilande och böcker

 1. Veggiehäxan skriver:

  Ha en trevlig läsning med Fjärtomanen! Den är underhållande läsning om en annan tid.

  Gilla

 2. Skönt att även din bil gick igenom utan problem 🙂

  Jag jobbade heltid hemma när försterbytena pågick i trappen, det var ganska påfrestande .. dock åkte jag till kontoret när det var dags för mig egen lägenhet..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Grannarna har visst hållit på och borrat även idag, men jag har varit borta med svärmor och slapp höra eländet. När vi ska renovera balkongerna blir det jobbigt, för vi kan ju inte lämna katterna hur som helst… Det blir ett delikat problem att lösa…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.