Torsdag kväll den 19 maj och fredagen den 20 maj 2022: Bubblande lätt trots högre siffror


 Kära dagbok…

På jobbet kan en välja bubblor ur kran till sitt vatten. När en är hemma kan en ibland välja bubblor från en flaska till sitt champagneglas. Igår var det torsdag. Det tyckte Fästmön och jag var en alldeles utmärkt dag för att öppna och dela på en flaska GW:s bubbel. Men först gick vi iväg och köpte nåt ätbart till och lite annat som saknades i kylen. GW själv hade legat kyld sen strax innan min födelsedag. Han blev liksom över. Sånt är bra. Så Anna öppnade flaskan som vanligt (jag är skotträdd) och jag skar upp räkstubbe och dukade fram. Festmåltiden intogs på balkongen. Och ja. Vi skålade för somliga på mitt jobb och firade att de har fått nytt jobb. Glädjen stod högt i tak. Katterna snodde runt benen och ja, de fick smaka räka.

Ryggen bråkade som fan igår och jag hade svårt med synen också och lyckades vippa ut kvällskaffe eftersom min avståndsbedömning är åt skogen ibland. Inte hela muggen, bara lite och på ett av brickborden på balkongen. Till kaffet serverades ko-mönstrad choklad, inköpt i Berlin. Gissningsvis en orsak till de högre siffrorna som nämns i slutet av det här inlägget..

Nåja, krämpor och högre siffror… Bubblorna gjorde oss lätta och vi satt hela kvällen på balkongen och läste post och tidningar som vi inte hade hunnit med att läsa. Jag lånade Annas massagekudde till min onda rygg. Den gör mig mycket gott. Men vid 20.30-tiden kom min egen leverans från Flowlife via Budbee – min Flowfeet. Den kom i en gigantisk låda – och inuti den en nästan lika stor låda. Givetvis blev det en tripp ner till källaren med kartongerna, ordentligt ihopvikta Jag satte Flowfeeten genast på laddning och provade. Helt underbar för mina onda fötter. Anna provade också, men vill nog prova lite mer innan hon uttalar sig. Citrus höll sig på behörigt avstånd och såg misstänksam ut.

Natten blev lite stökig. Vi sover dåligt båda två nästan varje natt. Jag var uppe två gånger, en gång gav jag katterna lite mer mat. Lucifer var då jättesocial och ville umgås, medan jag ville gå tillbaka till sängen och sova. Jag hade ont i ryggen och domningar i båda händernas fingrar. Mycket obehagligt.

∼ ♦ ∼

Citrus på mina skor på hallmattan

Du får inte gå! Citrus la sig på mina skor i morse när jag skulle gå till jobbet.

I morse var både Anna och jag trötta och sega, men vi kom upp, somliga tidigare än andra. Jag tömde kattpottorna. Förresten fyllde jag på sand häromdan. Bara det att hälften av sanden tycks följa med Tisslingarna ut i hallen, som en måste sopa miljoner gånger om dan också.

Lucifer ville ut på balkongen, men det fick han inte. Där får katterna inte vara när vi inte är hemma, bland annat på grund av att getingar gärna tar sig in där. Citrus ville att jag skulle jobba hemifrån. Den här fredagen skulle jag inte det utan traska till jobbet. Vädret var sämre, enligt väderappen skulle det regna från morgon till kväll. I morse stänkte det lite, det var allt. Det blev en ganska behaglig morgonpromenad.

När jag kom till jobbet publicerade jag en artikel med lästips och artikelns översättning som kom med mejl igår. Därefter jobbade jag på med en annan artikel som jag sen skickade iväg på översättning. Och så blev det en del redigeringar av sidor på intranätet med mera.

I kväll ska vi äntligen dinera hos Uppströms! Vi passerar ofta restaurangen – den ligger ju i Kvarnen – och varje gång säger vi att vi måste boka bord. Igår gjorde vi slag i saken. I afton står det alltså fisk på menyn. Det kommer självklart en rapport om middagen i ett senare inlägg!

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan weekend

Nu är det helg!

Så avslutningsvis… veckans kroppsliga siffror. Alla fattar ju att om en dricker alkohol, äter slafsig räkstubbe och mumsar choklad kvällen före vägning – då går en upp i vikt. Jag hade gått upp ett halvt kilo sen förra fredagen och BMI hade ökat med en tiondel igen. Men… det intressanta var att fettprocenten i kroppen har minskat med 1,3 procent och muskelmassan har ökat med lika mycket. Mängden vatten i kroppen var en procent högre än förra fredagen. Bentätheten hade ökat med en tiondel. Så helt bort i tok är inte de högre siffrorna trots allt. Kroppsfettet har minskat och musklerna och bentätheten har ökat. Det tyder på att jag har rört på mig mer än vanligt. Ja ja, det gäller att tänka positivt. Men nu är det helg och då blir det väl som vanligt frosserier… Fast fisk är mest frossa för hjärnan, sägs det ju.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 19 maj och fredagen den 20 maj 2022: Bubblande lätt trots högre siffror

  1. Bubbel och räkstubbe, det är mums mums det !

    Ja, man får ta det där med att muskler väger mer än fett 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.