Onsdag kväll den 18 maj och torsdagen den 19 maj 2022: Livet i en soptunna eller Vis av erfarenhet


 Kära dagbok…

Livet i en soptunna? Tja det skulle kunna vara mitt liv. Det var mycket sopor och skitsnack igår kväll, faktiskt. Vissa saker börjar jag bli hjärtligt trött på. Eller hjärtligt och hjärtligt… Hmmm…

Det började med att Så Jävla Gullig a k a Citrus sprang omkring och luktade… bajs. Vid närmare klinisk undersökning visade det sig att den lilla hade bajs i stjärten. Under kvällens lopp försökte jag förgäves infånga den illaluktande sötnosen för att torka ren baken. Nån framgång hade jag inte förrän Fästmön kom hem från jobbet och vi med fyra händer kunde utföra detta roliga hemarbete. Jag fick nöjet att hålla katten i ett stadigt grepp, medan Anna torkade bajs. Det gick till sist. Inte för att Citrus luktar ros i arslet precis i vanliga fall (vem gör det?), men där sitter inte fast nån skit nu i alla fall. Vi ångrade bara att vi inte passade på att klippa bort ett par otäcka tovor också när vi ändå fick fast kattan. Men men, vi får göra nya försök med detta.

Citrus på köksbordet och kaffe och mackor

Hon luktade inte gott igår, men det finaste mor har sätter hon visst på bordet.

 

Bitmoji Tofflan i en soptunna

Tofflan, en tickande bomb i en soptunna?

Klockan 19 var jag nedkallad till ett möte i soprummet. Asså, jag trodde inte att man kunde ägna en halvtimme en fin majkväll åt att dividera om var ett sopkärl med lock för pappersförpackningar skulle placeras. Ovanför de mest engagerade cirklade dessutom en gigantisk geting, varpå jag höll mig på behörigt avstånd ute i källarkorridoren i sällskap av en person som inte heller kunde förstå hur detta beslut kunde ta sån tid. Att jag raljerar om detta beror mest på att jag tycker att en person uttrycker sig illa (grammatik är svårt för somliga) och otrevligt i sina mejl. Jag fick veta att jag inte var ensam om att reagera på detta, men vis av erfarenhet (inte bara av getingar utan också av otrevliga människor) tänker jag inte ta upp det med personen ifråga förrän det sker en tredje gång. (Jag har dock påtalat för ordförande att jag reagerade och tog illa vid mig.) En gång till och jag lär explodera. Så två gånger hittills har jag tagit emot otrevligheter, första gången bad jag om ursäkt, dessutom. Igår höll jag mig i bakgrunden. Gång tre… ja, nu är jag en tickande bomb. I en soptunna.

∼ ♦ ∼

Grön lönn mot blå himmel

Blå himmel och grön lönn på vägen till jobbet.

Idag var det en varm och solig majmorgon. Jag klädde mig alldeles för varmt med både tröja och jacka. Det var ens kallt vid Domkyrkan där det så gott som alltid blåser nordan. Himlen var blå och träden gröna. Det är en härlig tid – utom för den som är överkänslig mot pollen, förstås. Och i morrn och på lördag ska det regna…

Jag har glömt att skriva det, men jag har mött Den Pigga Brunögda (notera, inte Den Pigga Med Brunögat!) ett par morgnar den senaste tiden. Vi hälsar ju numera och jag blir alltid så glad av att se henne. Hon brukar vara ett gott tecken. De här sista gångerna har det inte varit så. Med mitt förnuft vet jag att det inte är så, hon har inget med min tillvaro att göra. Så jag väljer att fortsätta bli glad inuti när jag möter henne och kan bara önska att hennes leende sprids till mig och planteras i mig.

Det blev en bra arbetsdag i övrigt. Jag jobbade med några sidor på intranätet på förmiddagen samt gjorde en intervju. Därefter skrev jag en artikel som nu är ute på fakta- och citatkontroll. Lunchen intog jag tillsammans med arbetskamraten A. Vi raljerade över saker i tillvaron som är av mindre rolig art (bajsjakter och folk som slösar bort ens tid – men som blev lite roliga därför att vi just raljerade över dem. Och en ful klänning, på köpet. Ett gott skratt förlänger livet, eller hur?!

Jag har fått meddelande att min fotmassagegrunka Flowfeet ska levereras i kväll nån gång mellan 20.30 och 21.30. Det ska bli spännande! Igår kväll lånade jag för övrigt Annas Flowpillow heat för ryggen. Den gjorde underverk och ryggen har varit mycket bättre idag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 18 maj och torsdagen den 19 maj 2022: Livet i en soptunna eller Vis av erfarenhet

 1. Anna-Maria skriver:

  Inte kul att katten hade bajs i rumpan! Bra att ni fick tag i henne och kunde tvätta bort det. Och vad knepigt det verkar med soptunnorna och allt det. Hoppas det löser sig bra!
  Hoppas ni får en härlig helg trots det lite gråa vädret.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej, det var förskräckligt. Vid ett tillfälle fick jag tag i katten och med ett papper försökte jag bort bajset. Kissan SKREK, hennes bror kom galopperande och jag fick ge upp. Det blev betydligt enklare sen när vi var fyra händer.
   Det där med soptunnorna är inte knepigt alls, vissa vill bara få det till att det är svårt. 🙂
   Ha en bra helg du också!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.