Tisdag kväll den 17 maj och onsdagen den 18 maj 2022: Mysigt, men dåligt


 Kära dagbok…

Stadsmysterium Den påhittige brevbäraren

Det här mysteriet löste vi igår.

Tänk så fantastiskt mysigt det kan vara att promenera runt i stan en kväll i maj! Igår efter jobbet gick Fästmön och jag en promenad i centrala Uppsala tack vare stadsmysteriet Mysteriet med den påhittige brevbäraren, en födelsedagspresent till mig från Tisslingarna. Min rygg blev sämre och sämre igår, så det var perfekt att gå en promenad i stället för att sjunka ner i en trasig fåtölj (som en gång var den bästa fåtöljen för min dåliga rygg). Mysteriet bestod av 14 frågor vars svar hittades på byggnader, statyer och liknande i centrala Uppsala. Genom att lista ut svaren fick man fram ett antal nyckelbokstäver som skulle kastas om och besvara två slutfrågor. Jepp, vi lyckades! Promenaden tog cirka 1,5 timmar. Det var inte långt att gå och vi gick inte särskilt fort. Vissa frågor var lite knepiga. Slutfrågorna besvarade vi på K5, där vi avslutade promenaden med dryck (lokalt öl respektive spanskt vin) och ostar. Nåt gott ingick nämligen i presenten från kissarna, fast det var Anna som fick betala. Nu är vi riktigt taggade inför mysterium nummer två, Mysteriet med den listiga studenten, som jag har nätshoppat idag. Jag har också tipsat min chef om detta, eftersom hon var ute efter en present som har med jobbet att göra. Fast denna kanske är lite för lättsam… OBS! Stadsmysterier finns att lösa i flera andra städer, även Motala!!!


När vi kom hem satt en av styrelsepersonerna med en kompis på uteplatsen.
Det såg så mysigt ut och det är roligt att platsen utnyttjas av fler än en och samma familj som gärna sprider ut sig en hel dag. Jag har efterlyst bokningslista eftersom där finns en grill också, men inte fått gehör för detta. Det känns lite som om folk har gett upp.

Hemma skulle Anna fixa kaffe och jag lägga mig på golvet med benen upp. Så gjorde vi, med påföljd att jag blev yr och illamående. En mugg kaffe och två rutor choklad fick jag i mig. Sen blev jag så dålig att jag var tvungen att gå och lägga mig. Jag orkade borsta tänderna, men jag orkade inte ens tandtråda. Efter det sov jag nästan hela natten, men känner mig inte alls pigg och kry. Svårt att ta på hur det känns. Ryggen är i alla fall något bättre idag. Jag kör förstås med Linnex och hade stiftet med mig till jobbet.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan med skrattande och bajssemojis

Jag fick en god nyhet i morse.

Idag har jag suttit i möten större delen av dagen på jobbet. Men när jag först klev in fick jag en mycket god nyhet. Det är nästan så att en skulle kunna korka upp en flaska bubbel. Dessvärre behövde jag inga bubblor, jag var yr även idag.

Anna jobbar i kväll och jag har styrelsesaker att ta tag i, dels göra ett besök nere i soprummet eftersom det anses att ingen kan fatta ett beslut annars (!), dels förbereda ett protokoll. Jag känner mig fortfarande rätt dålig samtidigt som jag försöker behålla den mysiga känslan från igår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 17 maj och onsdagen den 18 maj 2022: Mysigt, men dåligt

  1. Jag har också beställt ett stadsmysterium! Ska bli så roligt att försöka lösa det 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.